Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Borzoi Hundar

En vuxen borzoi med en härlig frisk päls En närbild av den typiska spetsiga nosen och de spetsiga öronen hos en borzoi En ljusbrun, vuxen borzoi med ljusbrun päls som står högt. En mognande borzoi-valp som står stark En mycket ung och frisk borzoi-valp En vacker, brun och vit borzoi som visar upp sin långa, mjuka päls. En vacker borzois typiska liggande position En närbild av en borzois vackra långa nos och vackert mjuka päls En närbild av två vackra, ljusa borzois som njuter av varandras sällskap. En vuxen borzoi med lång, rynkig päls som står högt. Två friska, vuxna borzois som står högt på utsidan på Snow

Historia


Den ryska varghunden borzoi har funnits i Ryssland sedan 1600-talet. Hare coursing, en slags sport där hundar jagar harar med hjälp av sin syn, var populärt i Ryssland så tidigt som på 1300-tlaet, och borzoi användes för att jaga kaniner, harar och vargar. Uppfödning av borzoi skedde i stor omfattning i Ryssland, där adeln tog med sig upp till 100 hundar när de skulle jaga varg. Efter den ryska revolutionen försvann rasen nästan helt. Idag är de vanligast som utställningshundar och husdjur.

Beteende


Borzoi är en ståtlig och elegant hund som kräver väldigt lite från sina ägare. De är bra familjehundar och tycker bäst om att sova länge i en bekväm säng. De kommer bra överens med barn och andra husdjur, men kan vara något misstänksamma mot främlingar. De är dock väldigt sällan aggressiva. De är kärleksfulla och kommer vilja sova bredvid dig i soffan eller i din säng - de älskar att ha det mjukt och mysigt. De tycket om att umgås, men kräver inte konstant uppmärksamhet från sina ägare.

Det krävs ganska mycket tålamod för att träna borzois, men de är smarta och känslosamma hundar som respekterar människor och vill vara dig till lags. De svarar bäst på mjuk och snäll träning, höga röster kan göra dem obekväma.

Borzois kan vara lata inomhus, men så fort de kommer ut kickar deras vinthundsinstinkt in och de kan fort försvinna bort på jakt efter en kanin. Det är därför bäst att motionera dem på ett säkert område. En lång promenad i koppel kommer också trötta ut dem, men de blir gladare om de får springa. När du kallar på dem är det inte det att de inte vill komma, det ligger bara i deras natur att fortsätta springa så fort de kan. De skäller sällan och är värdelösa vakthundar eftersom de bara snabbt lyfter huvudet från kudden för att se vem som kommer innan de fortsätter sova. De tycker om att ha en egen plats, vilket ger dem en möjlighet att slappna av och komma bort från allt.

När det kommer till sjukdomar löper de högre risk att drabbas av vriden magsäck eller uppsvälld buk. De är också väldigt känsliga för narkos.

Temperament


Borzois är självständiga och känsliga hundar. Förutom kärleken de känner för sina ägare kan de vara väldigt reserverade och lugna, och sparar sin energi för att rusa över åkrar och fält när ni är ute. De är oftast ganska ointresserade av främlingar och älskar att jaga smådjur, så inte den bästa rasen att ha kring katter.

Hälsoproblem


Borzois kan drabbas av diverse benproblem, magomvridning och vissa hjärtproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 25 - 47 kg
 • Höjd: Från 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Borzoi

Senaste recensionen för Borzoi


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.