Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Fransk bulldogg Hundar

En ung fransk bulldogg som står högt och visar upp sina spetsiga öron En frisk fransk bulldogg med en härligt tjock, kort päls En ung fransk bulldoggvalp med en vacker svartvit päls De karakteristiska långa, spetsiga öronen hos en fransk bulldogg En ung fransk bulldogg med ett vackert, hopskrynklat ansikte och långa, spetsiga öron. En vacker ung fransk bulldogg som står högt med öronen spetsade. En frisk vuxen fransk bulldogg med en kort, kraftig kropp och upprättstående öron. En liten fransk bulldogg som får vila En mycket trött fransk bulldogg som får lite välförtjänt vila i sin säng En underbar fransk bulldoggvalp som ligger på sin ägares hand En vuxen fransk bulldogg som står högt på några trappsteg En otroligt liten fransk bulldoggvalp som sover i gräset Fem vackra små franska bulldoggvalpar som ligger tillsammans i gräset

Historia


Under mitten av 1800-talet flyttade engelska arbetare till Frankrike för att arbeta i spetsindustrin, och många tog sina små bulldoggs med sig. Det franska folket förälskade sig i dem, speciellt de med stående (fladdermusliknande) öron. Avel av denna mindre bulldogg började på riktigt under slutet av 1800-talet, och de blev otroligt populära husdjur. Amerikanska besökare tog med sig hundar hem, och rasen blev omtyckt även i USA.

Beteende


Franska bulldoggs är små gosiga clowner som älskar att mysa och sova i ditt knä om de får chansen. De är vänliga hundar som är väldigt bra med barn. Det finns ingenting de tycker bättre om än att bli involverade i allting du gör, och de kommer vilja vara vid din sida hela tiden. Bulldoggs kan vara bestämda, så ibland kan träning vara utmanande. Tricket är att få dem att tro att de vill göra någonting. De kommer vilja vara dig till lags, och lite kliande på magen eller en varm kram är vanligtvis tillräckligt för att de ska känna sig bekräftade. Franska bulldoggs kommer bra överens med andra husdjur och hundar, och accepterar oftast främlingar. De skäller inte ofta, och om de gör det är någonting fel.

De tenderar att dregla mycket, så det är viktigt att regelbundet rengöra deras ansikten. Deras korta päls behöver minimalt med underhålls, så allt som allt kräver de ganska lite. De behöver dessutom bara korta promenader och lite lek för att hålla sig glada och friska, sen kommer de rulla ihop sig och vila. De flesta bulldoggs kan inte simma. Rasen kan drabbas av höftdysplasi och ibland av allergier. Det platta ansikte som långvarig avel gett dem kan ibland leda till att de har svårt att andas när det är väldigt varmt.

Temperament


Franska bulldoggs har ett vänligt och lekfullt temperament. De är söta små hundar som älskar att leka och utforska. De är väldigt sociala hundar som kommer bra överens med främlingar, och tycker om att träffa nya hundar.

Det är viktigt att de får mycket träning med belöning för att lära sig sin plats i familjen eftersom de annars kan ta på sig rollen som alfahane.

Hälsoproblem


Franska bulldoggs kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), andningssvårigheter, diskbråck, allergier och vissa hudproblem (speciellt om rynkorna kring ansiktet inte rengörs tillräckligt).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 11 år
 • Vikt: 9 - 12,5 kg
 • Höjd: 28 - 33 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Fransk bulldogg

Hund

Senaste recensionen för Fransk bulldogg


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.