Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bichon havanais Hundar

En vuxen havanese som sitter ner En brun och sandfärgad havanese valp En fräck svart och sandfärgad havanesevalp med tungan i vädret En söt liten havanesevalp med utbredd tunga Två vackra havanesevalpar som ligger tillsammans

Breed Rating (2 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Bichon havanais tillhör bichon-familjen och härstammar från medelhavsområdet. Spanska handelsmän tog med sin hundarna till Kuba som gåvor för att etablera handel, och rasen blev snabbt väldigt populär bland de rika. De kallades habaneros eller white cuban. De togs tillbaka till Europa och användes ofta på cirkusar. Rasen dog nästan ut, men under 1960-talet reste flertalet hundar till USA, och de flesta av dagens hundar härstammar från dessa.

Beteende


Bichon havanais är livliga och nyfikna hundar som alltid kommer veta vad som händer och vilja vara i centrum. De älskar uppmärksamhet och hatar att ignoreras. Om du inte har gott om tid att tillbringa med din hund varje dag är detta förmodligen inte rasen för dig. De kan dock lämnas ensamma korta stunder om de vänjer sig från en tidig ålder. De är fantastiska familjehundar som kommer väl överens med katter, hundar och människor, även främlingar. Det är uppmärksamhet de vill ha, och de bryr sig inte så mycket om vem den kommer från. De kommer vara väldigt hängivna de som är närmast dem, och kommer vara lekfulla och roliga att umgås med. De är kärleksfulla och kallas ibland för 'karborrehundar' eftersom de kommer vilja vara med dig hela tiden. Det finns ingenting de tycker bättre om än att rulla ihop sig nära dig på soffan.

Bichon havanais är intelligenta hundar som älskar att vara dig till lags. De är lätta att träna och njuter av utmaningen i att lära sig nya saker. De är födda att visa upp sig och lär sig snabbt vad som uppskattas. De svarar bäst på bestämt och konsekvent träning eftersom de alltid kommer försöka linda dig runt sin tass. De kommer oftast tillbaka när du ropar, är otroligt bra på agility och blir bra terapihundar. De kan ibland tendera att skälla för att få uppmärksamhet, men med bra träning kommer de lära sig vad som är nog, och att du vill att de ska vara tysta.

De tycker om att sitta så högt upp som möjligt för att se vad som händer i världen, och du kommer ofta hitta dem högst upp på soffan eller på fönsterblecket. Bichon havanaiser är väldigt aktiva och kräver lika mycket motion som många mycket större raser. Att kasta en boll i trädgården en stund kommer inte trötta ut dem, utan de behöver ett par längre promenader om dagen för att hållas fysiskt aktiva och motverka övervikt. Det är vanligt att ägare kommer in i en vara att handmata denna ras med människomat eftersom de kan vara väldigt kräsna. Det måste undvikas, dras inte med i din havanaisers lekar! Precis som alla hundar är det bäst för dem att äta en välbalanserad hundkost från en skål.

Den långa pälsen fäller inte och lösa hårstrån tenderar att fastna i omkringliggande hår, så det är viktigt att borsta dem åtminstone 4 gånger i veckan för att motverka tovor. De drabbas sällan av sjukdomar och är generellt en frisk ras, men patellaluxation kan ibland ses.

Temperament


Bichon havanais är glada och kavata små hundar. För en så pass liten hund älskar de tuffa lekar lika mycket som sina större kusiner. Med de sagt är de också riktiga mjukisar och kommer bli otroligt hängivna sina ägare. När chansen ges att ligga och gosa med dig i soffan kommer de aldrig tveka.

De kommer bra överens med andra husdjur och barn, men tidig socialisering är viktigt för att motverka blyghet senare i livet.

Hälsoproblem


Bichon havanaise kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), ögonproblem, dövhet och Legg-Calvé-Perthes sjukdom.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 14 - 16 år
 • Vikt: 4,5 - 7,3 kg
 • Höjd: 20 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Bichon havanais

Lilla Prinsessan Lillan
Högtidsdag
10 månader gammal
Dag hund dschubba, havanese med sommar frisyr. ❤️

Senaste recensionen för Bichon havanais (2 av 2)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Mycket trevlig hundras - Prince,

Nästintil perfekt hundras. Underbart vänlig och trevlig hund.


Otroligt fascinerande ras. Blir lätt "din bästa vän". - Britt-Marie,

Blir lätt "din bästa vän". Smarta och lättlärda. Familjens "clown" Otroligt fascinerande ras. En ras "gjord" för att lära sig agility. Mycket kärvänlig och otroligt social av sig. Rekommenderas varmt