Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Engelsk springer spaniel Hundar

En vacker ung vuxen engelsk springer spaniel med en lång svartvit päls. En vacker engelsk springer spaniel valp med mycket mjuk päls En härlig vuxen engelsk springer spaniel med svart, brun och vit päls. En energisk engelsk springer spaniel valp med en riktigt mjuk päls De karakteristiska slappa öronen hos en ung engelsk springer spaniel

Historia


Stora spaniels användes i Storbritannien för att få upp eller fram bytesdjuren så att jägarna kunde skjuta dem. Under 1800-talet började man skapa en spaniel som var specifikt utformad för detta jobb. De behövde en vältränad hund som kunde springa långt, få fram djuret och sen hämta tillbaka det. Springer spaniels klassades som en stor cocker spaniel fram till 1902, då den engelska kennelklubben klassificerade dem som en separat ras.

Beteende


Springer spaniels är hängivna, aktiva och vänliga hundar. De älskar att utforska och älskar att låta nosen leda dem längs med marken. De är fantastiska arbetshundar med sitt fantastiska luktsinne och vilja att behaga. De lär sig fort, men behöver träning för att lugna ner sin hyperaktiva natur. Om de får tillräckligt med motion är de perfekta familjehundar. De är bra tillsammans med barn och blir sällan aggressiva. De är otroligt kärleksfulla och kommer vilja tillbringa all vaken tid tillsammans med dig, så de tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder.

Springer spaniels gör bra ifrån sig i lydnads-, hämtnings- och agilitytävlingar, och dessa träningsformer är perfekta för deras väldigt aktiva sinne. De älskar att simma, och kommer slänga sig i minsta lilla vattenpöl. Det sägs att springers kan hitta vatten i vilken öken som helst! De är fantastiska familjehundar som hanterar andra husdjur och hundar väldigt väl, så länge de vant sig från tidig ålder. De är också vänliga mot främlingar - alltså urusla vakthundar.

Det krävs mycket för att dessa hundar ska tröttas ut, men när de fått springa av dig älskar de att bli gosade med på soffan eller vila framför en öppen brasa. Springer spaniels behöver relativt mycket pälsvård, men en daglig borstning och klippning två gånger om året bör vara tillräckligt för att hålla pälsen i form. Deras långa öron kan bli något toviga, så lägg extra energi på dem. När de kommer till hälsoproblem drabbas de ofta av öroninfektioner, och diabetes ses ibland för denna ras. De är giriga hundar, så håll koll på hundens vikt och begränsa antalet godisbitar.

Temperament


Engelska springer spaniels är kärleksfulla och energiska hundar. De kräver gott om motion varje dag, annars kommer de bli rastlösa och ibland destruktiva. Vissa hundar kan bli överentusiastiska och konstant tränas för att förstå när de måste hålla sig lugna. Med det sagt är de fantastiska familjehundar eftersom de är otroligt vänliga mot allt och alla.

Hälsoproblem


Engelska springer spaniels kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), diskbråck, hudsjukdomar, koaguleringssjukdomar och ögonproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 20 - 25 kg
 • Höjd: 45-54 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Engelsk springer spaniel

En springer spaniel i en trädgård
En springer spanielhund satt inomhus med vit och brun päls.
manliga och kvinnliga Springer spaniels (Sweep och Leia)
Memphis
Härlig Teg
Teg älskar magen
Teggy
Stilig Teg
Teg väntar på hans kex!
Jag heter Sophie och jag gillar att springa väldigt snabbt
Hur mycket längre måste jag vänta?
på stranden
flyger över hästhopp
Minnie

Senaste recensionen för Engelsk springer spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.