Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Affenpinscher Hundar

En söt liten affenpinscher med en härligt sliskig päls En vacker liten affenpinscher med trådig päls En söt liten affenpinscher som sitter i uppmärksamhet En liten skrovlig affenpinscher med en härlig trådig päls En glad liten affenpinscher som springer i gräset En liten skrovlig affenpinscher som njuter av en promenad

Historia


Affenpinschern kommer från Tyskland och är en av de äldsta 'toy'-raserna. Namnet kommer från tyskans Affen och Pinscher, vilket kan översättas som "Apterrier". På franska kallas rasen Diablotin Moustachu, vilket betyder 'Mustaschklädd djävul'! Den utvecklades som en liten hund som kunde fånga skadedjur runt om i hemmet och i stallet, men blev snabbt en favorit som knähund för kvinnor, och kunde också ta död på möjliga möss i huset. Rasen tog sig till Amerika, men efter andra världskriget minskade antalet hundar. Även i Tyskland är den numera ganska ovanlig.

Beteende


Affenpinscher är en typisk terrier - modig, nyfiken och alltid på gång. De passar bra i en familj med respektfulla barn och tycker om att underhålla och vara omkring människor. De tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder, och kan bli väldigt busiga om de blir uttråkade. Till skillnad från de flesta terriers kommer affenpinschers oftast överens med andra husdjur som katter och smådjur, men det är värt att vara försiktig. De är vänliga mot främlingar och andra hundar om de är vana vid att umgås. De håller alltid koll på vad som händer och kommer skälla högt när någon närmar sig. De kan ibland hålla hårt på sitt revir och kan vara misstänksamma mot främlingar om de inte vant sig vid dem, så det är viktigt att se till att många hälsar på er när hunden är valp.

Affenpinschers är superroliga hundar. De vet hur de får uppmärksamhet och kan ibland spela på detta. De är modiga, lustiga och roliga att titta på när de leker. De tycker om att vara sina ägare till lags, så träning bör, teoretiskt sett, vara ganska enkelt. Så är inte fallet. De är envisa små hundar som, precis som andra terriers, kommer kräva tid, tålamod och en gnutta humor att träna. De kräver bestämd och konsekvent träning ofta, och blir snabbt uttråkade, så försök hålla träningspassen korta och varierade. Affenpinschers kan vara otroligt orädda och kommer komma till din räddning om de tror att du är i fara. Det är viktigt att tidigt se till att de vänjer sig vid så många olika människor, platser, ljud och situationer som möjligt för att minska risken för att de får problem senare i livet. De kommer försöka hoppa på betydligt större hundar, och ger sällan upp.

Även om det är en livlig och energisk ras så tycker de inte direkt om långa promenader. Ett par kortare promenader om dagen, plus apportlekar i trädgården eller vardagsrummet, brukar räcka. Allt de egentligen vill är att vara nära dig och ligga i ditt knä i soffan.

Den sträva pälsen måste borstas ett par gånger i veckan för att få bort döda hårstrån, samt klippas två gånger om året för husdjur, och handtrimmas betydligt oftare om de är utställningshundar. Precis som de flesta terriers är affenpinschers en frisk ras som sällan blir sjuka. De kan dock ibland utveckla patellaluxation och grå starr.

Temperament


Affenpinschers har ett aktivt och lekfullt temperament. De tycker om att undersöka varenda hörn av alla rum, och leta efter sätt att klättra ut. De är bra vakthundar eftersom de snabbt kommer berätta för dig om någon närmar sig huset, men de är också otroligt kärleksfulla kompanjoner. De fungerar oftast bra tillsammans med nya hundar och främlingar, men precis som med alla hundar bygger det på att de tidigt vant sig från en tidig ålder.

Hälsoproblem


Affenpinschers kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), Legg-Calvé-Perthes sjukdom, höftdysplasi, hudproblem och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 14 år
 • Vikt: 2,9 - 6 kg
 • Höjd: 24 - 29 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög

Bilder på Affenpinscher

Senaste recensionen för Affenpinscher


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.