Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Softcoated wheaten terrier Hundar

En otroligt vuxen mjukpälsad wheaten terrier som står över sin valp En mjukpälsad wheaten terrier med en vit, tätt lockig päls. En mjukpälsad wheaten terrier-valps vackra lilla ansikte och slappa öron Tre underbara, små mjukpälsade wheaten terrier som delar varandras värme En mjukpälsad wheaten terriers otroligt tjocka och långa päls En mjukpälsad wheaten terrier som ligger prydligt och vill ha lite uppmärksamhet. En närbild av en mjukpälsad wheaten terriers vackra skägg. En närbild av en soft coated wheaten terriers vackra, tjocka, vita päls En frisk vuxen mjukpälsad wheaten terrier som sitter och väntar på ett kommando.

Historia


Softcoated wheaten terrier är en av de tre stora irländska raserna, och användes för att fånga skadedjur. Tack vare sin storlek kunde den också valla boskap och vakta hemmet. Rasens exakta ursprung är okänd, men den har troligtvis blod från både kerry blue och irlänskt terrier. Wheaten är inte så känd som ras, och accepterades av irländska kennelklubben först 1937.

Beteende


Wheaten älskar att ha roligt och att vara nära människor, men är betydligt lugnare än de flesta terriers. De är vänliga hundar som älskar sin familj. De är underbara med barn och tar väl hand om dem. De kommer skälla när någon kommer till ytterdörren, men de välkomnar oftast främlingar med kärlek, och är sällan aggressiva, så länge de inte känner sig hotade. Wheatens är vanligtvis väldigt lugna men bestämda hundar som är som lyckligast kring sin familj. De kommer bra överens med andra hundar, och klarar av katter om de växer upp tillsammans. Deras jaktinstinkt gör det dock svårt att lita på dem kring mindre djur, både inom- och utomhus.

De lär sig relativt fort, men kan vara väldigt envisa när det kommer till träning. Bestämd men lekfull träning fungerar bäst, och de svarar bra på ätbara belöningar. De kommer försöka tänja på gränserna, så det är bäst att vara lugn men handfast, och ha mycket tålamod. De tycker om att umgås med människor, så aktiviteter som agility eller flyball kan vara bra för att träna lydnad. Wheatens är ofta väldigt orädda kring andra hundar, och även om de sällan börjar ett bråk kommer de inte backa utan kamp. Valpkurser, och senare kurser för äldre hundar, kommer hjälpa till att vänja dem vid att umgås med andra hundar och människor. De kräver relativt mycket träning i form av långa promenader eller kortare löprundor tillsammans med sina ägare. Om de tränas kan de släppas lösa på säkra områden, men kom ihåg att de är terriers och kommer jaga allt som rör sig. De kommer då förmodligen inte komma tillbaka direkt när du ropar, men de är bättre än de flesta terriers. De älskar också att gräva om de får chansen.

Wheatens fäller inte speciellt mycket, och klassas som hypoallergena. Pälsen måste borstas åtminstone 3-4 gånger i veckan för att hålla den fri från knutor. För utställningshundar krävs betydligt mer arbete, men om du har en wheaten som husdjur kan du klippa pälsen kortare (7-8cm) för att göra den lättare att underhålla. De behövs bara badas om de blir väldigt smutsiga. Wheatens tycker inte om att bli för varma, och tycker heller inte så mycket om att bli blöta. De kommer försöka hitta en sval plats att sova på om solen skiner för starkt. Rasen drabbas ibland av allvarliga proteinsjukdomar som PLE och PLN, samt njurdysplasi, men är över lag en väldigt frisk ras.

Temperament


Softcoated wheaten terriers är kärleksfulla och roliga hundar. Till skillnad från de flesta terriers är de ganska försiktiga, och generellt sett mindre aggressiva och konfrontativa. Det är dock viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås med andra hundar och människor, och regelbunden träning hjälper väldigt mycket.

Hälsoproblem


Softcoated wheaten terriers kan drabbas av njurdysplasi (missbildade njurar) och proteinsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 14 - 20 kg
 • Höjd: 43 - 48 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Softcoated wheaten terrier

Senaste recensionen för Softcoated wheaten terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.