Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Malteser Hundar

En frisk, ung maltese som står högt och visar upp sin vackra, välvårdade päls. En vacker liten maltese med en välvårdad mjuk, vit päls En närbild av en maltesares vackra öGon och mjuka vita öron. En härlig liten maltese som visar upp sin korta vita päls och sina slappa öron. En underbar maltesare, som sitter mycket snyggt En vacker, liten maltesare med en härlig, mjuk, vit päls En närbild av en maltesares friska, mjuka vita päls och bruna skägg. En underbar liten maltesevalp med mjuk vit päls och brunt skägg. En vuxen maltese som sitter i gräset och väntar på ett kommando från sin ägare. En nyfiken liten maltesevalp som undersöker gräset

Historia


Maltesernas exakta ursprung är okänt. De togs förmodligen till Centraleuropa av handelsmän via Asien, och det är möjligt att de är besläktade med den tibetanska terriern. De har nämnts redan år 300 f.Kr. och det är otroligt att de har en koppling till Malta, som användes som en handelsbas. Vid 1300-talet var malteser en väldigt populär ras bland överklassdamer i England. Den moderna maltesern är perfekt för små lägenheter, och ses ofta på utställningar.

Beteende


Malteser är vänliga, livliga och gosiga små hundar som älskar mänsklig kontakt. De är som gladast när de får ligga i ditt knä, och kommer vilja vara med dig hela tiden. De är väldigt lekfulla och verkar aldrig riktigt komma ur sitt valpstadie. De passar perfekt för familjer eftersom de är barnvänliga och alltid vill leka. Det är dock viktigt att hunden vänjer sig tidigt eftersom de annars kan vara något tveksamma mot mindre barn som ser hunden som en leksak. De älskar att springa runt i huset eller trädgården, och behöver egentligen bara korta promenader. Malteser skäller när någon knackar på dörren, men kommer välkomna alla. Vissa säger att de skäller alldeles för mycket, men det kan absolut begränsas med rätt träning.

Det är relativt lätt att träna en malteser eftersom de lär sig väldigt fort. Lägg fokus på socialisering och separation, eftersom de an drabbas av ångest och oro när de lämnas ensamma. Definitivt en hund som är bäst som en konstant kompanjon, som älskar livet och kommer få dig att skratta. De älskar att sitta i ditt knä och gosa, och kommer mer än gärna hålla dina fötter varma. De kommer oftast bra överens med andra hundar och husdjur.

Den långa vita pälsen kräver mycket arbete om du tänker ställa ut din hund, men många ägare föredrar 'valpklippet', där pälsen trimmas till mellan 2 och 5 cm varannan månad, och sen bara behöver borstas regelbundet. Maltesers fäller sällan, så de är perfekta för allergiker. På grund av pälsens färg kan de få mörka fläckar under ögonen, och de kan behöva tvättas bort ett par gånger i veckan. Din veterinär kan också ge dig speciella medel som kan hjälpa. Av någon anledning tenderar maltesers att drabbas av hål i tänderna och andra mindre tandproblem. Borsta därför regelbundet hundens tänder med en mjuk tandborste och hundtandkräm (ja, det finns).

Temperament


Maltesers är lekfulla och intelligenta hundar. De är en av de snällaste dvärghundarna, och kommer komma överens med de allra flesta andra djur, men eftersom de är så små är det viktigt att hålla leken under uppsyn eftersom stora hundar ibland kan vara lite för bullriga för maltesers.

De är otroligt lojala och kärleksfulla hundar, så var försiktig så du inte skämmer bort dem allt för mycket, eftersom du då kommer få en hund som inte klarar av att något eller någon annan tar bort uppmärksamhet från dem.

Hälsoproblem


Malteser kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), hydrocefalus (vätska i skallen som lägger tryck på hjärnan), hjärtsjukdomar, ögonproblem och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 1.4 - 3.6 kg
 • Höjd: 20 - 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Malteser

Senaste recensionen för Malteser


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.