Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Toypudel Hundar

En toy pudel med en mycket extravagant päls med poopelsnitt. En leksakspudel som ligger mycket prydligt och tålmodigt väntar på uppmärksamhet. En leksakspudel med vackra, stora fluffiga öron En närbild av en toy pudels vackra lilla ansikte. En närbild av en toy pudels vackra mjuka päls och små knappöGon. En härlig, liten toy pudel som visar upp sin underbara, långa kropp En härlig ung pudel som är redo att leka med sin ägare En vacker, liten toy pudel som vilar upp sig i soffan En liten, svart pudel som springer över gräset efter sin boll. En underbar liten toy pudel med en otroligt välvårdad, blond päls En underbar, liten, vitpälsad toy pudel som visar upp sin vackra, långa svans. En energisk, liten toy pudel som springer i full fart En otroligt liten pudelvalp som står högt i gräset Två små leksakspudlar som sticker ut sina huvuden genom bilfönstret

Historia


Många tror att pudeln härstammar från Frankrike, men den började förmodligen som en lockig hundras i Asien som togs till Europa med herdar. Pudeln är en fantastisk vall- och jakthund, och älskar att simma. Den lockiga pälsen isolerar mot det kalla vattnet, och de är otroligt bra på att fånga ankor. Den ras som vi idag ser som pudel utvecklades i Tyskland och användes som inom militären och som guidehundar, samt på cirkus. Fransmännen älskade pudeln och den blev snabbt populär bland 'trendiga kvinnor', vilket ledde till att den blev Frankrikes nationalras. Uppfödare valde ut de minsta exemplaren i kullar för att skapa en ännu mindre ras, och på så sätt föddes dvärg- och toypudeln. Toypudeln är den minsta av de tre pudelsorterna.

Beteende


Toypudlar är smarta, alerta och väldigt lätta att träna. De användes ofta på cirkusar eftersom de älskar att visa upp sig och lär sig snabbt. De passar bra i en familj och kommer väl överens med barn, andra husdjur och hundar. De kräver konstant uppmärksamhet och passar bäst i hem där någon alltid är hemma. Om de inte får tillräckligt med interaktion med människor kan de bli väldigt busiga och ibland något destruktiva. De är kärleksfulla och roliga att vara med, men luras inte av deras clowniga beteende; de har en skarp hjärna och kan använda den för att få dig runt sitt lillfinger.

Toypudlar kräver träning och mental stimulans, men är lätta att ha att göra med. Om de inte tränas rätt kommer de försöka ta över hemmet. Om träningen är rolig, belöningsbaserad och konsekvent kommer de snabbt lära sig det mesta. De älskar att utföra trick och visa upp sina förmågor, och tycker om att leka inomhus, men de måste också gå ut och motionera eftersom de har otroligt mycket energi. När de tröttats ut kommer de sova i ditt knä eller vid dina fötter. Toypudlar gör bra ifrån sig i agility-, lydnads- och flyballtävlingar och älskar att vara dig till lags. Tävlingar gör att de får göra av med all sin energi, och de mår otroligt bra av klapp och hejarop från publiken!

De fäller sällan och klassas som en hypoallergen ras, men pälsen kräver regelbundet arbete för att hållas fin. De kommer behöva få pälsen klippt professionellt ungefär var sjätte vecka, plus borstas ett par gånger i veckan för att få bort de döda hårstrå som sitter fast i den omkringliggande pälsen. Om du vill ha den klassiska pompom-klippningen krävs betydligt mer arbete. Pudlar drabbas oftare än andra raser av blindhet, epilepsi och progressiv retinal atrofi.

Temperament


Toypudlar är lydiga och lekfulla små hundar. De är intelligenta och älskar att vara dig till lags, och vill dessutom helst vara vid din sida hela tiden. Det finns risk att de knyter an väldigt mycket till en person, så det är viktigt att tidigt låta dem umgås med många olika personer och andra hundar.

De är mer reserverade mot främlingar än de större pudelraserna, men är fortfarande väldigt vänliga så fort de känner sig bekväma.

Hälsoproblem


Toypudlar kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), höft- och armbågsdysplasi, Legg-Calvé-Perthes sjukdom, diskbråck, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), epilepsi och blindhet.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 2,7 - 4,1
 • Höjd: Upp till 25cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Toypudel

Colin, leksakspudel
Lilla Geoffrey

Senaste recensionen för Toypudel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.