Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Berger picard Hundar

Picardy-sheepdog-white-background En vacker liten mörk päls picardy sheepdog valp som springer i full fart En vacker liten picardy sheepdog valp med ett rufsigt brunt skägg En frisk vuxen picardy sheepdog som springer genom vatten.

Historia


Berger picard, eller picardvallhund är en av de äldsta franska fårhundarna och har funnits sedan 800-talet. Efter de två världskrigen minskade antalet hundar drastiskt, och det är fortfarande en ganska ovanlig ras, även om den inte räknas som utrotningshotad. De föddes upp som vallhundar och användes för att föra får över Frankrike och Belgien. Rasens exakta ursprung är okänt, men många tror att de är besläktade med briard, beauceron och de belgiska vallhundarna.

Beteende


Berger picards är en lojal kompanjon och kommer vilja vara vid din sida i alla väder. De älskar sin familj, andra hundar, husdjur och barn, men måste vänjas från en tidig ålder. De kan hålla hårt på sitt revir om de inte har erfarenhet av främlingar och bör därför tas med till valpkurser och träffa mycket nya människor och få mycket besök när de är valpar. De tenderar att inte jaga mindre djur, men kan ses försöka valla mindre barn, vilket är vanligt med vallhundar.

De lär sig snabbt och är intelligenta, så de behöver bestämd och konsekvent träning för att få det bästa ur dem. Positiv förstärkning fungerar bäst, och de kommer snabbt lära sig. Att vara konsekvent är det viktigaste för att se till att din picard växer upp till en välfungerande hund. De kan vara känsliga för hårda ord och behandling, så var försiktig och ge dem massvis med beröm så att de förstår vad du vill att de ska göra. De är aktiva och måste ha någonting att göra och arbetar hårt, så agilitytävlingar eller lydnadsträning passar bra.

Att vara så nära sina ägare kan också ha en negativ sida; berger picards kan drabbas av separationsångest, så lämna dem ensamma under kortare perioder från dag ett.

De är otroligt kräsna med maten, så det kan ta tid innan du kommer fram till en kost som de tycker om.

Berger picards är aktiva och tycker om att springa. De kommer oftast tillbaka när du ropar, och de kan tillåtas att springa utan koppel om du känner dig säker med det. Om de socialiserats på ett bra sätt kommer de leka med andra hundar och tycker om att hoppa runt och springa i cirklar för att försöka valla de andra hundarna. De är som gladast när de får vara en del av familjen, och mår inte så bra om de får bo i hundkojor. De behöver människor runt omkring sig för att må bra, och vill sitta så nära som möjligt i soffan efter långa promenader.

Pälsen tar i stort sett hand om sig själv. Den är sträv och luktar väldigt lite, så du behöver sällan bada dem. De måste borstas ungefär varannan vecka för att bli av med döda hårstrån, men de fäller förvånansvärt lite.

När det kommer till hälsa kan de drabbas av höftdysplasi, men eftersom de inte är så tunga är det relativt ovanligt. Ögonrelaterade problem som progressiv retinal atrofi ses också ibland, men de är över lag väldigt friska hundar.

Temperament


Berger picards har känsliga och sällskapliga temperament. De är bra familjehundar som kommer vilja vara en viktig del av familjen. De är bra med barn och andra husdjur, speciellt om de vuxit upp tillsammans med varandra. Det är viktigt att träningen hålls konsekvent och levereras med auktoritet eftersom picarden annars kommer tro att de kan bestämma över dig. Socialisera dem med främlingar och andra hundar så tidigt som möjligt för att se till att de växer upp till fullt fungerande vuxna hundar.

Hälsoproblem


Berger picards kan drabbas av höftdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och andra ögonproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 23 - 32 kg
 • Höjd: 53 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Berger picard

Senaste recensionen för Berger picard


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.