Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lancashire heeler Hundar

Lancashire-heeler-walking Lancashire-heeler-outside Lancashire-heeler-valp Lancashire-heeler-friends

Historia


Lancashire heeler, också känd som ormskirk heeler, härstammar från Lancashire i Storbritannien och har varit en arbetarras i åtminstone 150 år. Den användes för att valla och föra boskap till marknaden, och var små nog för att nafsa djuren i hälarna för att få dem att röra på sig, men snabba nog för att undvika att bli sparkade. När de inte användes för att valla rensade de också gårdarna på skadedjur. Rasen dog ganska snabbt ut när lantbrukare inte längre behövde använda hundar för att transportera sina djur, och man tror att den moderna rasen är en korsning mellan manchester terrier och welsh corgi. De är dock helt identiska de den ursprungliga heelerrasen.

Beteende


Vänlig, aktiv och alert är det bästa sättet att beskriva lancashire heeler. De är bra med äldre respektfulla barn och passar bra in i en familj så länge de får gott om motion. Deras vallningsinstinkt kan bli ett problem med mindre barn eftersom de ibland försöker nafsa dem i hälarna, men med träning kan detta förhindras. De är kärleksfulla mot sin närmsta familj och vanligtvis accepterande mot gäster de känner. Heelers kan dock vara väldigt oroliga och avståndstagande kring främlingar i hemmet, så det är bäst att tidigt vänja dem vid att folk kommer och går.

Med andra hundar kan heelers vara aggressiva om de inte tidigt socialiserats, så valpträning och att gå på promenader med andra hundar är bra sätt att bli av med detta problem.

När det kommer till träning är heelern intelligent men väldigt envis. De är bestämda och kommer ibland vilja lära sig, men ibland inte, så tålamod och en vänlig men bestämd hand behövs. Positiv förstärkning, lek och ätbara belöningar fungerar ofta bra. Deras naturliga instinkt att jaga efter små lurviga djur gör att det kan vara svårt att låta dem gå utan koppel, så om de släpps lösa bör det göras på en säker plats. Precis som med de flesta hundar finns det individuella skillnader i hur lätt det är att få dem att komma tillbaka när du ropar; vissa är väldigt bra och lätta att träna.

För att vara en ganska liten hund kräver de ganska mycket motion. En lång daglig promenad är okej för att uppfylla deras krav, men de kommer ta vad du ger dem; ju mer desto bättre. De älskar att springa omkring och leka, och aportlekar är ett bra sätt att trötta ut dem. De är förvånansvärt starka! Vissa heelers kan vara ganska lata och kommer nöja sig med en ganska kort promenad innan de är redo att vända hem och sova på soffan. Agility, lydnadsträning och flyball är några av de aktiviteter som passar heelers väldigt bra.

Deras korta päls är lätt att ta hand om och måste bara borstas ett par gånger i veckan för att få bort döda hårstrån.

De är en frisk ras med få hälsoproblem, men kan få problem med ögonen, t.e.x linsluxation.

Information om rasen


  • Status: Ovanlig
  • Livslängd: 12 - 15 år
  • Vikt: 5 - 8 kg
  • Höjd: 25 - 30 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Lancashire heeler

Senaste recensionen för Lancashire heeler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.