Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Korthals griffon Hundar

En härlig korthals griffon med en fantastisk scruffy look A En vacker trådhårig pekande griffon som sitter och väntar på uppmärksamhet. En underbar trådhårig pekande griffon med skägg och trådig päls. En korthals griffon med ett GorGeous stort huvud En vacker korthals griffon med en lurvig melerad päls En slapp korthals griffon som njuter av att ligga ner

Historia


Griffon d'arret à poil dur, eller korthals griffon, avlades fram av den holländske uppfödaren Eduard Korthals under 1870-talet. Han korsade tyska griffons, feanska och tyska pointers, setters och spaniels för att skapa den ras vi känner idag. De är otroligt skickliga på att jaga mindre byten som vaktel, rapphöna och hare, och har fantastiskt luktsinne. De tycker också om att vara kring vatten och fånga vattenfåglar, t.ex. ankor. De är fortfarande ganska ovanliga i USA och norra Europa.

Beteende


Griffon d'arret à poil dur är en människohund som mår som bäst hos en familj snarare än på en kennel, precis som många andra arbetshundar. De är väldigt kärleksfulla och lojala och kommer väl överens med hundar och barn. Om de får tillräckligt med motion är de lugna och vänliga mot främlingar både utom- och inomhus. De kan drabbas av separationsångest och ägare bör se till att de tidigt lämnas ensamma under kortare perioder, eftersom de annars kan visa upp väldigt destruktiva beteenden.

Griffon d'arret à poil dur är en arbetshund som tycker om att vara ute och ha någonting att göra. De avlades för att arbeta nära sin ägare, och försvinner sällan långt ifrån dig, men kan också arbeta självständigt om det behövs. De behöver bestämd träning, men tycker inte alls om hårda ord. De kommer vilja vara dig till lags, men det kan ta lite tid att förstå vad du vill att de ska göra. När de väl lärt sig någonting kommer de aldrig glömma. De gör bra ifrån sig i de flesta sorters hundtävlingar och älskar uppmärksamheten de får från dig när de gör någonting bra.

De tycker om långa promenader och att släppas lösa för att följa spår, och trots att de har ett fantastiskt luktsinne försvinner de sällan långt bort från dig. De behöver en lång promenad om dagen, helst i skogsområden där de kan försvinna in i tjock undervegetation och sniffa runt - det är det bästa de vet. Deras höga energibehov kan också uppfyllas genom en gemensam löptur eller en längre simtur.

Den tjocka pälsen är perfekt för att arbeta i tjock undervegetation, och kräver ganska lite arbete. En genomborstning i veckan bör vara tillräckligt för att hålla pälsen fin och få bort döda hårstrån. Det är bäst att låta någon professionell trimma pälsen en eller två gånger om året för att få bort gammal päls. De fäller väldigt lite.

Ibland kan korthals drabbas av höftdysplasi, men de är allmänt sett väldigt friska hundar.

Temperament


Korthals griffons är sällskapliga och hängivna hundar. De är atletiska och älskar att studsa runt bredvid dig på en lång promenad ute på landet. På grund av sin hängivna personlighet tycker de inte om att lämnas ensamma och kan utveckla separationsångest om de lämnas ensamma för länge. De är ganska ointresserade av främlingar, och det samma gäller för okända hundar. De kan vara högljudda och svåra och träna, men kommer alltid vilja vara dig till lags.

Hälsoproblem


Griffon d'arret à poil durs kan drabbas av höftdysplasi, entropion (inåtrullat ögonlock som kan irritera ögat), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), allergier, hypotyreos och hjärtsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 23 - 27 kg
 • Höjd: 51 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Korthals griffon

Senaste recensionen för Korthals griffon


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.