Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Chesapeake bay retriever Hundar

En stark och glad chesapeake bay retriever redo för en lek En chesapeake bay retriever med en härlig chokladbrun päls En rolig chesapeake bay retriever med tungan utåt En chesapeake bay retrievers kärleksfulla ansikte

Historia


Chesapeake bay retriever, eller chessie, härstammar från USA och erkändes av amerikanska kennelklubben 1885. Rasen tros ha skapats när två hundar räddades från ett sjunkande skepp parades med lokala retrievers, och den blev snabbt populär. Blodhund, newfoundland och irlänsk vattenspaniel tros också ha varit inblandade i rasens framkomst. Chessies är skickliga på att jaga vattenfåglar.

Beteende


Chesapeake bay terriers är intelligenta hundar med hög arbetsmoral. De är lätta att ha att göra med och är vänliga, men bör inte blandas ihop med andra retrievers. De kommer från en annan blodlinje än t.ex. labradorer, och även om de ser liknande ut är de helt olika. Chessies är beskyddande över sin familj och naturligt misstänksamma mot främlingar. Tidig socialisering kan hjälpa något, men de kommer alltid vara avståndstagande när de träffar nya människor, speciellt hemma. De tycker om barn och är tålmodiga med dem, vilket också gäller för andra hundar och katter i hemmet om de vuxit upp tillsammans. Chessies är naturligt beskyddande på ett kärleksfullt sätt och kommer ofta försöka komma emellan främlingar och familjemedlemmar för att visa att de är där. Många ler och visar sina tänder när de är glada, det är alltså inte ett aggressivt beteende.

Träning kan ta tid, de lär sig ganska långsamt. När de väl lärt sig någonting kommer de dock aldrig glömma. Deras instinkt att hämta saker är stark och kan hjälpa när ni tränar på att komma tillbaka eftersom de alltid kommer vilja hämta saker åt dig. Det kan vara strumpor, leksaker eller vad som helst ni har hemma. Låt inte saker ligga löst i hemmet - de kommer direkt hamna i hundens säng. De kan vara väldigt envisa, men vill vara dig till lags och älskar uppmärksamheten de får när du berömmer dem. Girighet är en stark kraft hos rasen, så godisbitar och kärlek fungerar bäst vid träning.

Chessies är aktiva hundar som behöver mycket motion. De älskar vatten och mår som bäst om de får simma. De kräver långa promenader varje dag, helst någonstans nära vatten. Det är en bra idé att kasta flytande leksaker ner i vattnet som hunden får hämta, de älskar att hoppa in och ut, och det stimulerar dem både psykiskt och fysiskt.

Pälsen är tjock och måste borstas ett par gånger i veckan. Att bada dem förstår ofta de naturliga oljorna som finns i pälsen och gör den mindre vattenavstötande. Den tjocka yttre pälsen håller dem varma i det kalla vattnet, och det är svårt att få den helt genomblöta - pälsen är så tjock att den skyddar dem.

Höftdysplasi och progressiv retinal atrofi är vanligare hos denna ras.

Temperament


Chesapeake bay retrievers är kärleksfulla men tuffa hundar. De är starka och kraftfulla och otroligt uthålliga, så de måste få springa (eller helst simma) en bra stund varje dag om du vill att de ska hålla sig lugna inomhus. De tenderar att vara mer reserverade mot främlingar än andra retrievers, men är otroligt lojala mot sin familj.

Hälsoproblem


Chesapeake bay retrievers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magomvridning, epilepsi, ögonsjukdomar och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 13 år
 • Vikt: 25 - 36 kg
 • Höjd: 53 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Chesapeake bay retriever

Senaste recensionen för Chesapeake bay retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.