Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Saluki Hundar

En vacker salukihona som står högt och visar upp sin friska, smala kroppsbyggnad. En närbild av en saluki med kort, mjuk päls och slappa öron. En GorGeous brun och vit saluki med en härlig mjuk päls och fladdriga öron. En frisk ung vuxen saluki med en härlig, mjuk, brun och vit päls. Collage En saluki som visar upp sin otroligt slanka fysik och sina långa, mjuka öron. En saluki som sticker upp huvudet ur det långa gräset. En närbild av en saluki's vackra långa nos och mjuka öron En närbild av en salukis otroligt mjuka, lätta päls En frisk vuxen saluki som springer i full fart över gräset. En vacker, lång saluki som väntar på ett kommando från sin ägare En vuxen saluki som visar upp sin underbara, mjuka päls och smala kroppsbyggnad. Två salukis står tillsammans och väntar tålmodigt på ett kommando från sin ägare. Två friska vuxna salukis, var och en med en vacker, smal kroppsbyggnad

Historia


Saluki är en flera tusen år gammal ras, men dess exakta ursprung är något av ett mysterium. En möjlighet är Egypten, eftersom mumifierade kvarlevor har hittats, begravda tillsammans med faraoner. De klassas som vinthundar och avlades för att hitta, jaga och döda gaseller och harar över stora områden tillsammans med sina nomadiska ägare. Salukis är otroligt snabba, och även om greyhounds är snabbare över korta sträckor är salukis långdistanssprintare och på det hela taget snabbare.

Beteende


Salukis är en otroligt självständig ras, men snäll och kärleksfull runt sin familj. De tenderar att knyta an till en ägare mer än andra och kan drabbas av separationsångest om de lämnas ensamma för länge. De är bra med äldre barn men tolererar inte de tuffa lekar som yngre barn ägnar sig åt. De föredrar ett stilla liv och kommer ofta gå tillbaka till en säker och tyst plats om det blir för högljutt för dem. De är avståndstagande mot främlingar och kan bli väldigt blyga och försiktiga. De kräver mycket socialisering under hela livet för att vänja sig vid att umgås med andra. Salukis kommer bra överens med katter och andra hundar om de växt upp tillsammans, men deras jaktinstinkt kan inte hindras när det kommer till smådjur som kaniner och andra gnagare.

De är alerta hundar som är bra på att vakta, men är inte alls aggressiva. Håll träningstillfällen korta och roliga. De lär sig snabbt, men väljer ofta att inte anstränga sig. På grund av sin självständiga natur kan de vara väldigt envisa, och reagerar bäst på vänlig och belöningsbaserad träning. Hårda ord kommer göra att de stänger av och blir blygare. Att använda lek och varierande träningsmetoder gör det lättare och ger bättre resultat. När ni är ute och går är det bäst att hålla dem i koppel eller på ett säkert område eftersom de inte kommer vara intresserade av att komma tillbaka när du ropar så fort de fått syn på någonting spännande. De är födda att springa, och är som gladast när de får göra det. De är därför bra löpningspartners, om du kan hålla deras takt.

Salukis har väldigt tunn hud och smal kroppsform och måste ha en mjuk och varm plats att sova. De måste också få en varm jacka under vintern. De kommer vilja sova i din säng eller på soffan, och de älskar att gosa med dig. Salukis kan vara ganska kinkiga med maten, men också giriga, så se till att inte lämna någon mat på diskbänken eftersom de definitivt kommer hitta ett sätt att få tag på den.

Salukis har väldigt kort silkespäls som kan vara len eller ha "fjädrar" på ben, axlar och svans. De fäller inte så mycket och måste bara borstas en gång i veckan för att bli av med döda hår. De luktar sällan illa och är bra på att hålla sig själv rena, nästan som katter. Salukis är friska hundar, men är väldigt känsliga för narkos. Kardiomyopati ses ibland också hos rasen.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 18 - 27 kg
 • Höjd: 58 - 69 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Saluki

Saluki väntar på brevbäraren
Min vackra Saluki Angel
Släthårig Saluki

Senaste recensionen för Saluki


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.