Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Spinone Hundar

En vacker ung vuxen spinone italiano som sitter prydligt och väntar på uppmärksamhet. En ung vuxen spinone italiano som står upp och utövar sitt vackra tjut. En närbild av en spinone italianos vackert skötta päls En frisk, ung vuxen spinone italiano som söker lite välförtjänt uppmärksamhet En vacker, röd spinone italiano som vilar utspridd på Golvet. En vuxen spinone italiano med en vacker röd päls som visar upp sina stora tassar. En spinone italiano som visar upp sin mjuka, trådiga päls och spetsiga svans. En närbild av en spinone italianos otroligt rufsiga skägg. En frisk vuxen spinone italiano som hoppar ut i vattnet En liten, fin spinone italiano som är glad över att få komma i vattnet En härlig vuxen spinone italiano som sitter prydligt och väntar på ett kommando från sin ägare.

Historia


Den italienska spinonen avlades för jakt ute på markerna. De användes för att hitta, jaga och hämta tillbaka bytet, men har genom åren också haft andra syften. Det är en väldigt gammal ras som har anor tillbaka till år 500 f.Kr. Under andra världskriget minskade antalet spinone drastiskt, men under 1950-talet födde man medvetet upp större mängder så att rasen skulle överleva. Den är som mest populär i hemlandet Italien, men också över resten av Europa. Det kallas ibland för italiensk griffon.

Beteende


Spinone är en intelligent hund som älskar att ha ett jobb att göra. Det tycker om att umgås med människor och passar bra i en familj med barn. De är lugna och försiktiga inomhus, men tycker om att hoppa och springa runt när de är utomhus. De ställer sällan till problem med andra hundar, katter eller främlingar - de verkar tycka om alla. Det är dock viktigt att de tidigt får vänja sig vid att umgås, eftersom de annars kan bli väldigt blyga och tillbakadragna. Spinones är väldigt lojala mot människor de känner, och vänliga mot sådana de inte känner. De är sällan aggressiva, varken mot hundar eller människor, men kan jaga efter fåglar.

De är intelligenta och lär sig snabbt. De avlades fram för att arbeta, och tycker om att bli utmanade. Därför gör de oftast bra ifrån sig i agility och lydnadsträning, och används ibland som terapihundar på grund av sin lugna och kärleksfulla natur. De svarar bäst på lugn och konsekvent träning, och kan bli väldigt nervösa av hårda ord. De kommer vilja vara dig till lags, och tycker om att försöka klura ut hur de bäst gör det. Spinones tycker om att vara omkring människor, och trivs inte så bra med att lämnas ensamma för länge. De passar därför bäst för någon som är hemma större delen av dagen eller arbetar utomhus där hunden kan vara med.

Spinones kräver ganska mycket motion, men är inte en ras som avlats för att springa mil efter mil. De kommer vara gladast om de får promenera i sin egen takt eller springa vid din sina när du joggar. De tycker om att bära saker i munnen, kanske en boll, en leksak eller någonting de hittat i skogen. En längre promenad om dagen brukar räcka för att hålla dem friska och glada, helst i kombination med inomhuslek och gos i soffan. De är väldigt lätta att ha att göra med och skäller bara om de verkligen måste. De dreglar ganska mycket, speciellt efter att de ätit och druckit.

Pälsen måste borstas en eller två gånger i veckan, framför allt för att få bort döda hårstrån. Ansiktet, skägget och fötterna måste trimmas ofta för att hållas fina. Spinone är en frisk hundras, men kan drabbas av höftdysplasi och magsäckomvridning.

Temperament


Spinone är lugna och ganska allvarliga hundar. De tycker dock om att stoja runt ute i naturen och kommer bli rastlösa om de inte får tillräckligt motion. De är vanligtvis vänliga mot alla de möter, och är väldigt lätta att ha att göra med. Det är dock fortfarande viktigt att tidigt låta dem umgås med andra hundar och främmande människor.

Hälsoproblem


Spinone kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magsäcksomvridning, öronproblem, epilepsi, allergier och problem med ögonlocken (entropion/ectropion).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 29 - 39 kg
 • Höjd: 56 - 68 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Spinone

Senaste recensionen för Spinone


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.