Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Skotsk hjorthund Hundar

A GorGeooss, ung skotsk deerhound med tjock, frisk päls. En vacker skotsk deerhound som står i fokus på sina vackra, långa ben En frisk ung vuxen skotsk deerhound med en typisk grå och vit päls. En vacker, trådklädd skotsk deerhound som ligger i gräset En närbild av en skotsk deerhounds underbara, trådiga päls En vacker deerhound som visar att även stora hundar har en söt sida. En bredögd hjorthund som vilar på en promenad

Historia


Hjorthunden har funnits sedan medeltiden och härstammar från Skottland, där de användes för att jaga just hjort. De användes bara av adeln, och ingen som var rankad lägre än Earl (motsvarande greve) kunde ha en. Vid 1800-talets början blev jakt med gevär vanligare, och antalet hundar minskade kraftigt. En hjorthundsklubb startade i Storbritannien under 1860-talet, och rasen växte sakta med säkert fram till första världskriget, varpå antalet individer minskade igen. De är fortfarande ganska ovanliga, men alltid av väldigt hög kvalitet.

Beteende


Skotska hjorthundar är stora mjukisar. De är kärleksfulla, hängivna och lätta att att göra med och älskar att vara runt människor. De passar bra i familjer och är fantastiska med barn, andra hundar och katter, så länge de vuxit upp tillsammans. De går med en elegant hållning och är väldigt kärleksfulla mot de som är nära. De är modiga och kavata, men aldrig aggressiva mot människor. De skäller sällan och kommer vanligtvis vara något avvaktande kring främlingar.

De är vinthundar och kan på en sekund försvinna iväg i jakt på något de sett - och de är väldigt snabba! Skotska hjorthundar tycker om att vara bekväma och kommer försöka hitta en plats på soffan eller i din säng. De måste ha en väldigt mjuk säng så att de kan vara bekväma, och så att de inte får förhårdnader. När ni är ute och motionerar är de outtröttliga och kommer älska att få springa runt. De är perfekta löpningspartners och har otrolig uthållighet. De kommer också älska att leka med andra hundar om de får chansen! Som valpar är de väldigt aktiva, men allt eftersom de blir äldre kan de lätt bli soffpotatisar. De älskar att sova och kommer anstränga sig för att göra det så bekvämt som möjligt i soffan så att de kan få sin välförtjänta tupplur.

Skotska hjorthundar lär sig sakta och är väldigt känsliga, så ge dem mycket beröm och godisbitar. Hårda ord eller tuffa handlingar kommer bara skrämma dem. De kommer alltid undra vad de tjänar på att lära sig, så ägare måste ha mycket tålamod. De kan ibland vara svåra att få rumsrena. Skotska hjorthundar beskrivs ofta som den bästa vännen du kan få eftersom de kan läsa av känslor och alltid vill vara så nära dig som möjligt om du mår dåligt.

Vissa individer kan drabbas av separationsångest, så börja med att lämna dem ensamma under korta perioder tidigt i livet för att motverka problem när de blir äldre. När du kommer hem kommer du välkomnas som att du varit borta i veckor, om de orkar resa sig från soffan vill säga. Pälsen måste borstas två gånger i veckan för att hållas fin, och trimmas med sax runt ansiktet och öronen då och då. När det kommer till hälsa är löper skotska hjorthundar högre risk att drabbas av magomvridning och kardiomyopati, och är väldigt känsliga för narkos.

Temperament


Skotska hjorthundar är lugna och avslappnade hundar. När de mognat finns det ingenting de tycker bättre om än att vila på golvet (så länge det är mjukt nog, annars kommer de välja soffan). De bryr sig inte riktigt om vem de träffar eller var de är. Lika mycket som de älskar att slappna av gillar de att galoppera över öppna fält där du kan se deras atletiska natur.

Hälsoproblem


Skotska hjorthundar kan drabbas av hjärtsjukdomar, bencancer, magomvridning, allergier och inflammatoriska hjärnsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 10 år
 • Vikt: 40 - 50 kg
 • Höjd: 71 - 81 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Skotsk hjorthund

Senaste recensionen för Skotsk hjorthund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.