Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Otterhound Hundar

En stilig utterhund med en tjock ljusbrun päls En vacker liten utterhund med tjock lockig brun päls En glad utterhund med en leksak i munnen En frisk vuxen utterhund som springer över gräset. En lycklig utterhund med en Godbit mellan käkarna En utterhund med chokladbrun päls En utterhund med ett vackert lyckligt ansikte En vuxen utterhund som sitter och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. Två underbara små utterhundvalpar som leker i gräset

Historia


Otterhounden är en gammal ras som först tros ha uppstått i England. De tros vara en korsning mellan blodhundar, griffons, strävhåriga terriers och möjligtvis harriter, och användes för att jaga utter. Med sitt fantastiska luktsinne kunde de följa spår som var 12 timmar gamla, över både land och vatten. Terriers kunde få ut uttrarna från sitt bo, för att sedan låta otterhounds hitta och fånga dem. När utterjakt förbjöds i Storbritannien minskade rasens popularitet drastiskt. Idag klassas den fortfarande som ovanlig, men inte hotad.

Beteende


Otterhounds är vänliga, livlig och lojala mot de nära sig. De kommer bra överens med barn, främlingar och andra hundar, men kan ibland jaga katter, om de inte vant sig av vid det från en tidig ålder. Det är viktigt för dem att vara nära sin familj, och de är kärleksfulla mot de flesta. De har ett självständigt sinne och kommer välkomna dig hem, men inte följa efter dig var du än går. De skäller högt och kan också yla - de har en väldigt melodisk sångröst.

Deras självständighet kan göra träning svårt. Även om de inte är dumma kan det ta både tid och tålamod. Positiv förstärkning och ätbara belöningar fungerar bäst, men förvänta dig inte att det ska gå snabbt att lära din otterhound. Bestämd och konsekvent träning är viktigt, men med en kärleksfull touch för att få det bästa från dem. Att försöka övertala dem att göra som du säger kan ta tid, men när de tränats är de ett fantastiskt tillskott till alla hem.

Otterhounds älskar vatten och kan simma i timmar. De älskar att dyka ner i vattnet och kommer glatt gå upp och ner för att leka. De har ganska höga motionskrav, men nöjer sig oftast med en lång promenad och en lekstund om dagen. De kommer bra överens med andra hundar och kommer försöka leka med alla de träffar. De är perfekt sällskap på långa vandringsturer; du kommer behöva kämpa för att trötta ut dem. De är jakthundar som följer spår och kommer hitta lukter och jaga efter dem. Det är därför bäst att promenera med på säkra områden eller i ett långt koppel för att motverka att de försvinner. Mat fungerar bra som motivation för att komma tillbaka eftersom de kan vara ganska giriga. När de fått sin promenad kommer de glatt sova vid din sida i timmar, och förmodligen snarka ganska högt.

Den tjocka sträva pälsen måste borstas en gång i veckan, men det toviga skägget kräver mer uppmärksamhet eftersom mat tenderar att fastna. Pälsen måste inte klippas och tar lång tid på sig att växa tillbaka om den klipps. Underullen är vattenavstötande, och de torkar ganska snabbt.

Otterhounds är relativt friska hundar, men kan drabbas av magomvridning och höftdysplasi. Det är viktigt att begränsa motion när de är små så att de inte får problem med ben eller leder senare i livet. De är giriga och kan bli överviktiga om du inte ser upp med vad de äter.

Temperament


Otterhounds är vänliga och tuffa hundar. De är kärlesfulla mot sina ägare och tycket om främlingar (både hundar och människor). De älskar verkligen att simma, så se till att de får motionera på detta sätt regelbundet.

Hälsoproblem


Otterhounds kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magomvridning, godartade tumörer, allergier, hypotyreos, epilepsi och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 12 år
 • Vikt: 41 - 50 kg
 • Höjd: 61 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Otterhound

Senaste recensionen för Otterhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.