Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pomeranian Hundar

En vuxen pomeranian som står högt och visar upp sina spetsiga öron. En pomeranian som sitter snyggt och väntar på order från sin ägare. En vacker vit pomeranian som visar upp sin majestätiska sittning En närbild av en pomeranians vackra små öGon och tjocka, röda päls. En härlig liten En vacker, ung pomeranianvalp med en underbar, tjock och mjuk päls. En närbild av pomeranianens vackra, lilla näsa och tjocka, mjuka päls. En frisk, ung pomeranian som hoppar över marken. En underbar liten svart pomeranian som tränade sina bakben i den Snow En ung pomeranian som joggar och visar upp sin vackra, buskiga päls. En vuxen pomeranian med en vacker, Snow vit päls Tre vackra pomeranianer, alla med stora, buskiga svansar och vackra spetsiga öron

Historia


Pomeranian härstammar från Pommern (Poland/Tyskland) och tros ha förfäder i tysk spets. Mindre valpar valdes för att uppmuntra att rasen blev mindre. De är också känd som dvärgspets, pom eller pompom. Rasen blev populär under 1700-talet.

Beteende


Pomeraninans är alerta och aktiva små hundar som älskar att vara i centrum. De är lekfulla och tycker om att umgås hela tiden, och fäster sig inte ofta vid en person eftersom de helst vill ha allas uppmärksamhet. Det är dock viktigt att tidigt låta dem umgås med andra djur och människor så att de inte blir misstänksamma och för beskyddande. De är väldigt intelligenta och lätta att träna, och de älskar att hålla hjärnan aktiv, så trick och lekar är alltid populärt. Många pomeranians gör bra ifrån sig på lydnads- och agilitytävlingar eftersom de älskar att vara sin ägare till lags. De älskar att gosa, och vill gärna sitta i ditt knä. På grund av detta, och deras vänliga personligheter, används de ofta som terapihundar. De använder sin intelligens för att få som de vill, så de behöver ganska bestämd träning eftersom de annars försöker ta ledarrollen. För att vara en så liten hundras är pomeranians fulla av karaktär och tror definitivt att de är större än vad de är. Det kan göra att de ibland ger sig på större hundar, så det är viktigt att tidigt vänja dem.

Pomeranians är vanligtvis okej med andra husdjur om de fått vänja sig vid varandra tidigt, men de kan vara något misstänksamma mot främlingar. De är väldigt självsäkra, på gränsen till kaxiga. De kan bli väldigt beskyddande över sitt hem och kommer skälla av minsta ljud. Eftersom de är känsliga för förändring trivs de inte så bra med att lämnas ensamma under längre perioder. Leksaker som tvingar dem att tänka kan hjälpa, som en matfylld Kong eller liknande, men du måste bygga upp det sakta. De kan vara väldigt destruktiva och skälla mycket om de lämnas ensamma för länge.

De kräver inte så mycket motion, utan är ganska glada om de får springa omkring i trädgården, men precis som alla raser kräver de en kort promenad dagligen för att inte bli uttråkade. Pomeranians är en väldigt frisk ras som inte drabbas av många problem. Det enda problemet kan vara patellar luxation, som gör att knäskålen hoppar in och ut, vilket är vanligt hos mindre hundar. De fäller relativt mycket hår, så se till att du borstar och klipper dem regelbundet så att pälsen hålls fin.

Temperament


Pomerians är kaxiga och nyfikna små hundar som älskar att leka, vanligtvis medan de ger ifrån sig massvis med ljud. Det är en stolt och självständig ras, så det är viktigt att du ser till att du är den som bestämmer från dag ett, eftersom du annars riskerar att få en bortskämd och respektlös hund. De flesta kommer väl överens med andra husdjur, men är oftast ointresserade av främlingar.

Hälsoproblem


Pomeranians kan drabbas av benfrakturer, kvävning, knäledsproblem, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), hjärtproblem och hudsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 16 år
 • Vikt: 1,9 - 3,5 kg
 • Höjd: 20 - 28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Pomeranian

Strandhund
Tess

Senaste recensionen för Pomeranian


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.