Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Old English Sheepdog Hundar

En mognande traditionell svartvit gammal engelsk fårhund som visar upp sina fransar En kortare grå och vit gammal engelsk sheepdog som sitter snyggt och prydligt. En gammal engelsk sheepdog, som sitter vackert och väntar på ett kommando En frisk, ung gammal engelsk sheepdog som väntar på uppmärksamhet En underbar gammal engelsk sheepdog-valp, som ligger snyggt på marken. En ung, vuxen gammal engelsk sheepdog som visar upp sin välvårdade päls

Historia


Old english sheepdog härstammar från västra England och finns nämnd redan på slutet av 1700-talet, även om rasens exakta historia är okänd. Många tror att rasen utvecklades genom att korsa en lokal vallhund med en bearded collie. Den kallades då bara 'shepherd's dog', och visades för första gången 1873. Rasen exporterades till USA och blev snabbt en populär utställningshund. Den utvecklades för att försvara får och boskap från vargar, som vid den här tiden fanns i England. Hundar som skaffades för att arbeta krävde ingen skatt, så svansen kuperades för att visa att det var en arbetande hund. Nu för tiden är kupering olagligt i det flesta länder om det inte görs av medicinska skäl.

Beteende


Old english sheepdog är en hängiven och snäll familjehund som älskar att vara kring människor. De älskar närhet och att vara i centrum. Ägare beskriver dem som lekfulla clowner som får alla att skratta. Det bästa de vet är att sova och vila på soffan. Old english sheepdogs är ganska stora, så de måste börja tränas tidigt för att de inte ska kunna ta kontrollen helt. De gör bra ifrån sig med lydnad, agility och vallning, och tycker om att arbeta för sina ägare. Att ge dem ett jobb att göra resulterar i en glad och nöjd hund som alltid är på jakt efter din bekräftelse.

De har ganska mycket energi och måste motioneras dagligen, men när de kommer hem igen kommer de utan tvekan lägga sig och sova. De kan vara riktiga soffpotatisar och kommer försöka hoppa upp i din säng när du inte tittar. De kan vara ganska beskyddande över sin familj, men fungerar ofta bra tillsammans med andra hundar och främlingar. De kommer ofta komma fram till dig och försöka putta på sig för att få uppmärksamhet, eller klättra upp i ditt knä utan att inse hur stora de är.

Old english sheepdogs fäller mycket. Det är därför viktigt att lägga lite extra tid på pälsvård för att hålla dem fina och motverka att du får päls i hela huset. Det är vanligt att regelbundet klippa pälsen för att hålla den kort. Det är allmänt en väldigt frisk ras, men höftdysplasi kan vara ett problem med vissa individer.

Temperament


Old english sheepdogs har en lustigt och avslappnat temperament. De trivs med att ta saker som de kommer och anpassar väl sig efter olika situationer, vilket gör dem till perfekta familjehund. De kommer överens med andra husdjur och tycker om andra hundar. De fungerar också bra med främlingar, även om deras beskyddande sida ibland kan göra dem något misstänksamma. De är självständiga och envisa hundar, så det krävs mycket tid och tålamod för att träna dem.

Hälsoproblem


Old english sheepdogs kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), allergier, magomvridning och dövhet (speciellt hos valpar med mycket vitt på huvudet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 11 år
 • Vikt: 27.2 - 45.4 kg
 • Höjd: 53 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Old English Sheepdog

Senaste recensionen för Old English Sheepdog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.