Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Afghan Hundar

En blond pälsad afghansk hund som står upp En blond och grå afghanhund med en vackert skött päls En mörkbrun afghansk hund som ser fram emot En vuxen brun afghanhund med en underbar päls Två vackra afghanhundar satt tillsammans En afghansk hund på ett kubanskt frimärke En afghansk hund på ett filippinskt frimärke En afghansk hund på ett västafrikanskt frimärke En vacker mörkhårig afghanhund som vilar på en parkbänk En glamourös afghansk hund som tittar tillbaka för att få ett kommando En glamourös afghanhund med vackra vita öron En GorGeous afghan hound som visar upp sin enorma mun En härlig afghanhund med fantastiskt välskött hår En afghansk hund som tar en välförtjänt vila.

Historia


Afghanhund är en väldigt gammal ras som härstammar från jakthundar som fanns under de egyptiska faraonernas tid. Rasen utvecklades av nomadiska stammar för att användas som vinthund och ge gruppen hare, hjort och bergsleopard. Att jaga i hård terräng ledde till en väldigt snabb hund med fantastisk uthållighet och rörlighet. Den långa pälsen gör att hundarna också klarar av kallare klimat. Afghanhundar har en greyhound-liknande kropp, vilket gör att de kan springa och hoppa imponerande sträckor. De stora fötterna gör att de har bra fäste på ojämn mark, och de går med svansen och huvudet högt. Den första 'europeiska' afghanhunden kom till Storbritannien i början av 1900-talet.

Beteende


Det finns ingenting afghanhundar tycker bättre om att springa omkring och jaga om de får. Det är bäst att motionera dem i en säker park eller på ett säkert fält eftersom de tenderar att vandra iväg och inte är superbra på att komma tillbaka när ägaren kallar. Hemma trivs de bra tillsammans med andra husdjur, och är vanligtvis väldigt toleranta och försiktiga med barn. De tycker om andra hundar, men kan till att börja med vara vaksamma runt främlingar. Afghanhundar är inte de lättaste att träna eftersom de kan vara ganska distanserade och kattliknande (självständiga). Det sägs ibland att de är en av de hundraser som är svårast att träna, men det beror helt på individen. Med ihärdighet kan de dock bli väldigt lydiga, även om de som sagt på grund av sin jaktinstinkt kan ha svårt att komma tillbaka när du ropar. Om de har fått syn på en kanin, hare eller ekorre är du absolut inte högsta prioritet!

Afghanhundar har ganska låg energinivå, men de behöver dagliga promenader där de säkert kan springa omkring. Pälsen måste borstas var andra till var tredje dag för att hålla den fri från tovor. Det är en frisk ras som sällan drabbas av problem, även om grå starr kan vara ett problem på ålderns höst.

Hanarna är ungefär 70 cm höga och väger kring 25 kg, honorna drygt 60 cm höga och 23 kg tunga.

Temperament


Afghaner kan vara svåra att träna eftersom de har ett väldigt självständigt temperament. De tenderar att vara väldigt misstänksamma mot människor de inte känner, och är kanske inte det bästa valet om du har små barn eller andra husdjur. Det beror dock väldigt mycket på individen.

Hälsoproblem


Afghanhundar är inte direkt mottagliga för några större hälsobekymmer. De kan dock drabbas av grå starr och höftledsdysplasi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 18 - 27 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Afghan

Senaste recensionen för Afghan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.