Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Basset fauve de bretagne Hundar

En ung basset fauve de bretagne med en gullig och lurvig look En ung basset fauve de bretagne med vackra bruna öGon och en söt våt näsa En basset fauve de bretagne med vacker trådig päls En GorGeous basset fauve de bretagne med en söt liten näsa

Historia


Basset fauve de bretagne är en fransk jaktras som förmodligen härstammar från rasen grand fauve de bretange som nu är utdöd. Rasen användes av vanligt folk som fått tillåtelse att jaga efter franska revolutionen, innan dess hade jakt varit ett privilegium endast för överklassen. Eftersom de rörde sig till fots behövde de en långsammare hund som kunde söka och jaga, men som de också kunde hålla jämna steg med. Rasen blev väldigt ovanlig på gränsen till utrotning tills man aktivt började föda upp valpar. Den korsades då med basset griffon vended och strävhårig tax för att skapa rasen vi har idag.

Beteende


Basset fauve de bretagne, eller BFDB, är en kärleksfull kompanjon och en aktiv jakthund. De kommer bra överens med barn, andra hundar och katter, så länge de vuxit upp tillsammans. De är oftast vänliga mot främlingar, men kan ge ifrån sig ett varnande skall när någon ringer på dörren. Inomhus är de stillsamma, men tycker om att inkluderas i familjen och tycker inte om att lämnas ensamma eller ha begränsat med plats. De passar bäst för en aktiv familj som kommer ta med hunden på sina dagliga aktiviteter.

Precis som andra bassets har BFDB fantastiskt luktsinne, och det bästa de vet är att vara utomhus och följa spår och utforska världen. Det spelar ingen roll hur väl du tränar dem, om de känner doften av en kanin kan de inte låta bli att jaga efter den. Är ni inomhus eller har hunden i ett långt koppel kommer hen alltid komma tillbaka när du ropar, men troligtvis inte om hen får springa fritt utomhus. Var försiktig om hunden går utan koppel på osäkra platser, eftersom en av de vanligaste dödsorsakerna för rasen är att de blir påkörda av bilar. Jaktinstinkten är starkare än allting annat, och de kommer inte stanna för en bil. De kräver relativt mycket motion för att hållas i form och motverka övervikt.

Träning kan ta tid, men det är absolut möjligt att få en lydig BFDB. De behöver bestämd och rättvis behandling och lyssnar inte på hårda ord. Du måste ha tålamod, och massvis med godis. De avlades för att arbeta självständigt och vill helst tänka själva, och det gör att de inte svarar så bra på träning. Att vara konsekvent är det bästa du kan göra när du vill träna en fauve.

Pälsen är tjock och sträv och måste trimmas ett par gånger om året för att se till att den ser fin ut. Håret runt ögon och öron bör klippas oftare. Det är också bra att borsta pälsen ett par gånger i veckan för att få bort döda hårstrån.

Precis som alla sorters basset-hundar kan de drabbas av ryggproblem när de blir äldre, men BFDB är en av de tuffaste raserna i gruppen.

Temperament


Basset fauve de bretagnes är livliga och nyfikna hundar. På grund av sin starka jaktinstinkt kan de ibland blir "döva" och inte höra dina kommandon så fort de fått upp ett spår. De är dock glada små hundar som är fantastiska husdjur, och är vanligtvis vänliga mot alla de träffar. Med det sagt är det fortfarande viktigt att aktivt vänja dem vid andra.

Hälsoproblem


BFDBs kan drabbas av cancer, samt hjärt- och leversjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 14 år
 • Vikt: 16 - 18 kg
 • Höjd: 33 - 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Basset fauve de bretagne

vad kan jag lukta ??
frodig

Senaste recensionen för Basset fauve de bretagne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.