Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Portugisisk vattenhund Hundar

En stilig portugisisk vattenhund med tjock svart päls En vacker lockig portugisisk vattenhund med lockigt päls som står högt En närbild av en portugisisk vattenhundvalps tjocka och mjuka päls En frisk vuxen portugisisk vattenhund med en underbar tjock svart päls En härlig fluffig svart portugisisk vattenhund En ung portugisisk vattenhundvalp som står självsäkert på alla fyra tassar En vuxen portugisisk vattenhund med lockig päls och stora tassar. En väldigt söt portugisisk vattenhundvalp med ljusa små öGon En otroligt liten portugisisk vattenhundvalp som ligger ner En otroligt liten portugisisk vattenhundvalp som väntar på att få leka En portugisisk vattenhunds lojala ansikte med en rufsig frisyr En portugisisk vattenhund som står högt och visar upp sin underbara tjocka mörka päls. En portugisisk vattenhund med vackra små öGon och en tjock lockig päls. En vacker svartvit portugisisk vattenhund med otroligt långa ben Ett frimärke av en portugisisk vattenhund

Historia


Den portugisiska vattenhunden härstammar från Portugal, där den användes av fiskare för att "valla" fisken in i näten. De togs med ut på båtarna och kunde också hämta söndriga nät från vattnet. Rasen härstammar från Algarve-regionen i Portugal, och kallas ibland för algarvisk fiskarhund eller portie. De arbetade framför allt runt Portugals kuster, men togs ibland så långt bort som till Newfoundland för att fånga torsk. När fiskebåtarna moderniserades minskade antalet hundar drastiskt, men under 1930-talet återintroducerades rasen, och de är nu ganska vanliga som husdjur, speciellt i USA (och efter att familjen Obama skaffade sig en). Rasen tros vara besläktad med pudel, eftersom deras päls inte fäller.

Beteende


Den portugisiska vattenhunden är en kärleksfull och lojal kompanjon. De måste vara runt människor och tenderar att fästa sig vid en specifik person, vanligtvis deras främsta tränare. De kommer bra överens med respektfulla barn, andra hundar och husdjur, speciellt om de vuxit upp tillsammans. De är roliga och jämna hundar som tycker om att veta var du är, men kommer inte springa hack i häl hela dagarna. Att veta att du är i rummet bredvid räcker. De kan ibland vara blyga mot främlingar, men när de väl lärt känna dem kommer de komma fram för att bli klappade.

Portugisiska vattenhundar är lätta att träna så länge du visar dem kärlek. De lär sig snabbt och verkar alltid vilja lära sig nya saker. Eftersom de är arbetshundar är det svåraste du ställs inför att hålla dem roade. Om de blir uttråkade kan de precis som många andra raser bli väldigt busiga eller destruktiva, men i de flesta fall är de nöjda om de får vara med dig och är lugna inomhus. Porties kan vara ganska högljudda, men de skäller sällan, utan ger istället ifrån sig andra konstiga ljud. De används ofta som hörselhundar för döva, hjälp för rörelsehindrade och för att hjälpa epileptiker eftersom de alltid är i samklang med sin ägare. Beröm och ätbara belöningar hjälper vid träning, och de gör bra ifrån sig i lydnadstävlingar och agility.

Portugisiska vattenhundar behöver mycket motion. En lång promenad och helst en simtur om dagen tröttar ut dem och håller dem lugna inomhus. De är otroligt uthålliga och kan gå/simma i timmar. De är absolut inga soffpotatisar, för att hållas glada måste de få röra på sig, och vissa ägare kan ha svårt att hålla jämna steg med deras motionsbehov. De tycker om att hämta saker, speciellt i vattnet, så apportlekar kan hjälpa till att trötta ut dem. Porties brukar sällan gå långt ifrån sina ägare, och de kommer alltid tillbaka när du ropar.

Pälsen måste borstas varannan dag eftersom håret inte ramlar av utan fastnar i omkringliggande päls. De måste klippas ofta, och många ägare väljer den klassiska looken där pälsen klipps kort från midjan till svanstippen, men behålls lång över huvudet och bröstet.

Porties kan drabbas av höftdysplasi och progressiv retinal atrofi.

Temperament


Portugisiska vattenhundar är känsliga och atletiska. De är intelligenta hundar som älskar träning och motion. Om de får gott om båda kommer du ha en glad och lydig hund. Föga förvånande älskar de vatten, och det kommer vara svårt att hindra dem från att plaska i minsta lilla vattenpöl. De är sociala hundar som vanligtvis kommer överens med alla, men tidig socialisering är viktigt för att se till att de vänjer sig.

Hälsoproblem


Portugisiska vattenhundar kan drabbas av höftdysplasi, hjärtsjukdomar, Addisons sjukdom (njursjukdom), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), cancer, allergier och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Ovanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 18 - 27 kg
 • Höjd: 43 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Portugisisk vattenhund

Gladis

Senaste recensionen för Portugisisk vattenhund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.