Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Boxer Hundar

En boxerhane med en härlig mjuk päls som visar upp sina vackra, spetsiga öron. En boxare på ett västafrikanskt frimärke En boxare på ett östeuropeiskt frimärke En söt boxerhund med djupt bruna öGon och avklippta öron En närbild av en stilig boxerhund med slappa läppar och spetsiga öron En vacker boxare som sitter på stranden En boxare som rusar upp på stranden En stilig boxare på promenad En glad boxare som studsar upp på stranden En glad boxare som sitter ner på en promenad

Historia


Boxern härstammar från Tyskland och är förmodligen ett resultat av korsavel mellan den tyska bullenbeisser och bulldog. Rasen utvecklades under sent 1800-tal för att användas av slaktare för att kontrollera boskap vid slakt. 1903 exporterades de första hundarna till USA. Under första världskriget användes de som meddelandehundar, för att bära packning och vakta, eftersom man insett deras förmåga att göra det mesta. Efter andra världskriget var amerikanska soldater så imponerade av hundarna att de tog med sig dem hem, och idag är boxer den sjunde vanligaste hundrasen i USA.

Beteende


Boxers är naturliga vakthundar som kommer att säga till när någon närmar sig huset. De är beskyddande över sin familj, men inte på ett överdrivet sätt. De är fantastiska familjehundar och är lekfulla och tålmodiga med barn. De kan vara misstänksamma mot främlingar till att börja med, men är vanligtvis väldigt accepterande om de ser att du bjuder in dem i hemmet. De kommer också oftast bra överens med andra husdjur om de växer upp tillsammans.

Boxers är nyfikna, aktiva hundar som tycker om att hålla kolla på vad som händer runt dem. De är sociala och strävar efter mänsklig kontakt, så de tenderar att följa efter dig var du än går. De kommer alltid vilja ha din uppmärksamhet och hatar att bli ignorerade; de kommer putta på dig på jakt efter kli bakom öronen, kramar och gnuggande på magen.

Boxers är glada och uppspelta hundar som mår som bäst när de får vara med människor, vilket gör träning något lättare. Lekar, positiv förstärkning och godis gör det ännu lättare. De lär sig inte fort, men är lojala även om de ibland försöker tänja på gränserna. Det är viktigt att därför vara rättvis men konsekvent när ni tränar, de kan vara otroligt envisa om de vill, och hårda ord kommer bara göra att de slår bakut. De gör bra ifrån sig på agility, lydnads- och vaktningsträning.

Boxers mognar väldigt sakta och anses inte vara vuxna förrän vid ungefär 3 års ålder. De tycker om att busa, så det är bäst att trötta ut dem innan de får möjlighet att hitta på bus. Helst med ett par längre promenader om dagen. De tycker om att hoppa, så mycket att de ibland gör volter i luften, och är väldigt roliga att titta på när ni är ute på promenad. De kommer oftast väl överens med andra hundar och kommer tillbaka när du ropar, så det går vanligtvis bra att låta dem springa löst. De älskar att ha roligt och att vara med sin familj, och kan därför ibland drabbas av separationsångest om de inte tidigt vant sig vid att vara ensamma. Vissa blir lugnare av en annan hund i hemmet, men det gäller inte alla.

Boxers har kort, släthårig päls som kräver väldigt lite jobb. Att borsta dem en gång i veckan brukar räcka.

Temperament


Boxers är livliga och älskar att ha roligt. Du får leta länge för att hitta en introvert boxer. De är entusiastiska, studsiga och utåtriktade långt efter att de lämnat valpstadiet. De är nyfikna och uppmärksamma, och skapar tajta band med sina familjer.

De kommer oftast bra överens med andra hundar och husdjur, men kan visa aggression mot främmande hundar om de inte har vana att umgås. Det är en perfekt familjehund som kommer älska att leka med barnen hela dagen. Det är inte för inte som boxern är en av de vanligaste hundraserna i världen!

Hälsoproblem


Boxers kan drabbas av höftdysplasi, hjärtproblem, ögonsjukdomar, uppsvälld buk och vissa cancerformer.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 10 år
 • Vikt: 25 - 32 kg
 • Höjd: 53 - 63 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Boxer

Boxers är bäst! så mycket karaktär - sådana karaktärer!

Senaste recensionen för Boxer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.