Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Labrador retriever Hundar

En frisk vuxen labrador som sitter och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. En vuxen labrador retriever som vilar och njuter av Golvet En vacker, svart labrador retriever som sitter snyggt och visar upp sin friska, tjocka päls. En vänlig liten labrador retriever-valp som ligger snyggt och prydligt En frisk ung vuxen labrador retriever med en tjock Golden päls. En mogen chokladlabb som vilar på Golvet En vacker, vit labrador retriever som sitter snyggt och väntar på uppmärksamhet. En närbild av en labrador retrievers vackra, tjocka, dubbla päls Tre vackra, vuxna labrador retrievers som sitter tålmodigt tillsammans En labrador retriever som ligger ner och väntar tålmodigt på ett kommando. En vuxen labrador retriever med en vacker, tjock, blond päls

Historia


Den ursprungliga labradoren härstammar från Newfoundland, men såg väldigt annorlunda ut än de newfoundland-hundar vi har idag. Rasen var helt svart och väldigt mycket spensligare än den moderna rasen. De var förfäder till den moderna labradoren, och användes för att hämta bytesdjur, för att fiska och dra båtar över sjöar. De älskade vatten och hjälpte fiskare med alla jobb som krävde simning. Rasen dog ut i Newfoundland, men en grupp togs till England under tidigt 1800-tal och började avlas. Svart var den enda accepterade färgen, och gula och bruna valpar dödades vid födseln, men under tidigt 1900-tal blev dessa färger också populära.

Beteende


Labrador är världens mest populära hund. De är lojala, lydiga, intelligenta och lätta att träna. De används ofta som hjälphundar till blinda och döva och människor med andra funktionsvariationer, jakthundar, terapihundar, narkotikahundar etc. Labradorer passar helt enkelt för de flesta jobb, och är dessutom ett kärleksfullt och roligt husdjur. Labradorer är fantastiska med barn eftersom de är så lugna och tålmodiga. De är väldigt smarta och älskar att lära sig saker, så att börja träna dem tidigt gagnar både hund och ägare. De älskar vatten och att simma, och kommer kunna leka i vattnet i timmar.

Labradorer drivs av mänsklig kontakt och kommer alltid vilja vara med dig. De är sanna familjehundar som kommer följa efter dig, sitta i ditt knä eller luta sig mot dig för att få uppmärksamhet, men de lär sig snabbt och kommer fort passa in i den dagliga rutinen. De kan lämnas ensamma utan allt för mycket problem, men inte för länge eftersom de då kommer börja hitta på bus. De kommer bra överens med andra hundar, människor och barn och är värdelösa som vakthundar, såvida inbrottstjuven inte hatar att bli slickad. Labradorer har massvis med energi, så de behöver en lång promenad dagligen, helst med möjligthet att springa runt och leka. När de har tränats kommer de komma tillbaka till dig så fort du ropar, och de är perfekta löpningsparntners. Rasen mognar ungefär vid 3 års ålder, så fram tills dess kommer de vara ganska livliga. Det är viktigt mer träning i alla stadier, speciellt med labradorer eftersom de lär sig så snabbt. Träning är roligt och givande eftersom de tycker om att vara dig till lags. Labradorers päls kräver inte så mycket arbete, men när de fäller är det bäst att borsta dem så ofta som möjligt så att pälsen inte hamnar överallt.

De är kända för att vara otroligt giriga hundar, och kommer äta i stort sett allting, så det är viktigt att hålla koll på deras vikt. Se till att du har en labradorsäker soptunna, annars kommer de hitta ett sätt att ta sig in. De blir lätt överviktiga om de inte får tillräckligt med motion, så kontrollera vad de äter. Rasen drabbas ofta av höft- och armbågsdysplasi.

Temperament


Labradorer är kärleksfulla och vänliga hundar. Det är svårt att se vad som kan gå fel med dessa hundar så länge ägaren har tillräckligt med tid och rum. De blir vän med alla de träffar!

De kommer väldigt bra överens med barn, andra husdjur och främlingar, så de är otroligt värdelösa vakthundar. De älskar att röra på sig, och det kommer vara svårt att hålla dem borta från leriga pölar eftersom de flesta labradorer älskar vatten.

Hälsoproblem


Rasen kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och grå starr.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 14 år
 • Vikt: 25 - 40 kg
 • Höjd: 54 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Labrador retriever

Bästa kompis
2 år gamla George
Sammy
Så snygg
Hamush
Labrador med sele på stranden
Ruby och hennes huuuuuge tunga
Silly Ruby, det svarta labbet
Titta på fåglar
Peppar mitt vackra lab
Labrador och beagle valp.
Lab valp
Vide
Björnbär
Björnbär
benji pojke
valp
lab valp
valp
vide

Senaste recensionen för Labrador retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.