Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Yorkshireterrier Hundar

Två unga svart- och brunpälsade yorkshire terrier som njuter av varandras sällskap En vacker, liten yorkshire terrier med frisk, lång päls och knappnäsa En härlig liten yorkshire terrier valp med en underbar päls Två vuxna yorkshire terriers med frisk, mörk päls En närbild av en yorkshire terriers korta, tjocka, trådiga päls En härlig, liten yorkshire terrier som sitter snyggt i soffan En underbar, liten yorkshire terrier som tittar runt hörnet En frisk ung yorkshire terrier med en valpklippt kropp

Historia


Yorkshireterriern, eller yorkien, härstammar från Yorkshire i England under mitten av 1800-talet. Arbetare från Skottland tog med sig små terriers när de kom för att arbeta på bomullsspinnerierna, och rasen utvecklades från dessa. De användes för att jaga råttor på verken, och klassades som en arbetshund. Den korsades förmodligen med waterside-, paisley- och skyeterriers för att skapa den ras vi har idag. Vid år 1900 lade man fokus på att skapa en mindre storlek under 5 kg. De är nu en av de mest populära terrierrasena i världen.

Beteende


Yorkshireterriers är roliga, aktiva och kärleksfulla, men inte en typisk knähund. De har starka personligheter för att vara så små, och kan bli väldigt beskyddande över sina ägare. De måste tidigt umgås med andra människor för att motverka att denna beskyddarinstinkt leder till problem senare. Valpträning är viktigt, och att som sagt låta dem träffa främlingar och andra hundar. Med de sagt är de roliga hundar som alltid är på jakt efter bus och äventyr.

De är livliga och nyfikna små hundar som är bra vakhundar och kommer berätta för dig om någon närmar sig huset. Yorkies måste arbeta, eller åtminstone få massvis med fysisk och psykisk stimulans. De tenderar att skälla mycket, men med träning och tillräckligt med promenader och lek kommer de trivas bra med att bara sitta i ditt knä och ta det lugnt. Korta promenader räcker fint i kombination med apportlekar i trädgården eller huset. De är självständiga, men tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder. När de kommer till träning lär de sig snabbt och tycker det är roligt, så det borde gå ganska lätt och håller deras sinne aktivt, vilket motverkar destruktivt beteende. Om de vänjer sig tidigt kommer de kommer bra överens med barn, främlingar och andra husdjur, men smådjur har oftast ingen chans. De avlades fram för att jaga råttor och möss, och de är väldigt bra på det. Så se till att din hamster eller ökenråtta hålls på säkert avstånd.

De fäller en del hår, men betydligt mindre än de flesta andra raser. Deras långa päls måste borstas dagligen, så många ägare väljer att klippa håret kort, vilket gör det mycket lättare att hantera. Många allergiker har inga problem med yorkshireterriers. Det är en väldigt frisk ras, men övervikt kan bli ett problem om de inte får tillräckligt med motion.

Temperament


Yorkshireterriers är modiga och kärleksfulla hundar. De liknar på många sätt andra terrierraser, men är också helt unika. De är nyfikna och högljudda, men det finns också individer som helst bara ligger och gosar i soffan. De kommer inte automatiskt bra överens med andra hundar, men det kan absolut gå om de vänjer sig från en tidig ålder.

Hälsoproblem


Yorkshireterriers kan drabbas av fysiska skador, minskad blodtillförsel till levern, ögonsjukdomar, hjärtsjukdomar, patellaluxation, Legg-Calvé-Perthes sjukdom (missbildning av lårbenshalsen som kan leda till ledsvullnad och rörelsesvårigheter), epilepsi och hudproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 1,8 - 3,2 kg
 • Höjd: 20 - 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Yorkshireterrier

Kiki
Vår lilla gruvarbetare
Arnold the Parti Yorkie at 6mo old
Jag heter Rosie

Senaste recensionen för Yorkshireterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.