Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Borderterrier Hundar

En vuxen borderterrier med lång och tjock päls. En ung borderterrier som sitter snyggt och uppmärksamt En ung borderterrier med en härlig, kort, trådig päls En ung vuxen borderterrier med en nåGot längre, trådig päls. Två borderterriers som ligger tillsammans, gamla och unga. En borderterrier bland löven, med en vacker tjock, trådig päls. En vacker, liten borderterrier som sitter lugnt i soffan En underbar borderterrier som sniffar upp en doft. En vuxen borderterrier som njuter av lite motion i regnet. En underbar borderterrier som sträcker sig högt på klipporna En vuxen borderterrierhane som visar upp sin friska, långa kropp

Historia


Borderterrier sägs vara en av de äldsta terrierraserna och härstammar från gränsen mellan Skottland och England. De föddes upp för att användas vid rävjakt, eftersom de var små nog att följa efter en räv ner under jorden.

Beteende


Borderterriers är väldigt nyfikna, vänliga och tuffa små hundar som blir perfekta husdjur. De är självständiga och väldigt 'terrier-aktiga', så de är absolut inte den lydigaste rasen som finns. Vad de saknar när det kommer till lydighet kompenserar de dock för i kamratskap. De älskar att vara omkring människor, men behöver inte konstant uppmärksamhet och kommer inte springa efter dig hela dagen. Hanarna kan vara något aggressiva mot andra hanar, så det är viktigt att din hund tidigt får träffa andra hundar och sedan fortsätter göra det under livet. De kan absolut bo med andra hundar, men allting som är litet och fluffigt har ingen chans. De är otroliga råttdödare, och används ofta av lantbrukare för just detta.

De är aktiva och rörliga hundar som behöver gott om motion, helst någonstans säkert där de säkert kan springa fritt. Eftersom de är otroligt intelligenta är borderterriers väldigt lätta att träna, men på grund av sin envishet lyder de inte alltid. Mat kan dock hjälpa eftersom de inte kan motstå en godisbit, men de tycker minst lika mycket om bara bli klappade och kliade. Att hålla en borderterrier borta från soffan, sängen eller ditt knä kan vara svårt.

De behöver en väldigt säker trädgård eftersom de är kända för att kunna smita ut genom tunnlar eller klättra över staket och stängsel. Borderterriers fäller inte mycket hår, att klippa dem då och då och borsta dem någon gång ibland bör räcka. Om de får tillräckligt med motion, uppmärksamhet och träning är borderterriers ett fantastiskt tillskott till ditt hem - så länge du klarar av att hålla deras tempo!

Temperament


Borderterriers är nyfikna och vänliga små hundar. De älskar mänsklig kontakt, men är självständiga nog att inte springa dig hack i häl hela dagarna. Eftersom de användes för rävjakt är de otroligt uthålliga och älskar att springa långt varje dag. De älskar dock att gräva upp saker på din gräsmatta och att jaga mindre djur, så om du har katt kan det vara bra att väja en annan ras.

De är väldigt intelligenta, och är bättre med andra hundar än de flesta terriers, men kan vara väldigt envisa när det kommer till träning.

Hälsoproblem


Borderterriers kan drabbas av höftdysplasi, patellarluxation (urvriden knäled), hjärtproblem och problem med att käkarna inte ligger jämnt.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 6 - 7 kg
 • Höjd: 25-28 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Borderterrier

Senaste recensionen för Borderterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.