Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mastino napoletano Hundar

En vuxen neapolitansk mastiff med sitt underbara rynkiga ansikte En frisk vuxen neapolitansk mastiff som visar upp sin långa, rynkiga kropp En vacker neapolitansk mastiff som visar upp sina enorma tassar En härlig liten neapolitansk mastiffvalp, med en tjock, frisk och svart päls Den neapolitanska mastiffens otroligt långa och starka kropp En närbild av en neapolitansk mastiffs vackra, starka huvud. En närbild av en neapolitansk mastiffs vackra, rynkiga ansikte En närbild av en neapolitansk mastiffvalps mjuka päls och rynkiga hud. En frisk, vuxen neapolitansk mastiff som visar upp sin stora svans. En mogen neapolitansk mastiff som slappnar av nära stranden

Historia


Mastiffrasen härstammar från Tibet för runt 5000 år sedan, där rasen föddes upp som kamp- och vakthund, vilket passade dessa stora hundar. Mastino napoletano, neapolitansk mastiff, hittades i Neapel i Italien där de avlades fram med lös hud för att skyddas från attacker.

Beteende


Mastino napoletano föddes upp som vakthund, och är otroligt hängiven sin familj, och kommer skydda dem på alla möjliga sätt. De är väldigt lojala och kan bli svartsjuka om de inte tidigt vänjer sig vid att vara kring andra hundar och människor. De kommer vilja följa efter dig hela tiden och drabbas lätt att separationsångest, mer än de flesta andra raser. De kommer bra överens med barn, men på grund av sin storlek kan olyckor ske, så det är bäst att hålla koll när de leker med mindre barn. De är naturligt misstänksamma mot främlingar, även om de tidigt vant sig vid människor och kommer vara på sin vakt när någon de inte känner kommer hem till er. Mastino napoletano verkar vara ganska lugna och lata hundar, men de har alltid koll på vad som händer, även om det kan verka som motsatsen. De är alltid redo att agera om de känner att du är hotad. De är sällan aggressiva, men på grund av sin storlek och starka skall kommer de förmodligen skrämma bort ovälkomna gäster.

De älskar att leka med leksaker men kan bli väldigt hagalna. Det är viktigt att tidigt träna bort detta beteende. Mastino napoletanos lär sig sakta, men kommer få dig att le när de vill sitta i ditt knä och vara nära dig. De behöver en handfast men rättvis ledare och svarar bäst på positiv förstärkning. Vissa kan vara väldigt envisa och kräver ännu mer vägledning.

Som valpar är det viktigt att inte låta dem hoppa runt för mycket eller klättra för mycket i trappor eftersom deras ben fortfarande är lösa. Mastino napoletanos behöver dagliga promenader, men inte allt för mycket motion. De tycker inte om värme, så det är bäst att motionera dem tidigt på dagen. De behöver mer plats att leva på än andra raser eftersom de är så stora, men mindre rörelse. De dreglar mycket och spiller mat och vatten, så de är inte den bästa rasen för folk som tycker om att ha ett fläckfritt hem. Det är förmodligen bäst att ge dem en egen soffa att sova på, eftersom de annars kommer göra allt för att sitta i din. De förstår inte hur stora de är. Du kommer höra när de sover eftersom de snarkar som ångvältar och fiser mycket. Med det sagt kommer du ha svårt att hitta en mer lojal hund.

Deras djupa ansikts- och halsrynkor gör att de lätt drabbas av hudsjukdomar, så de måste regelbundet rengöras. Pälsen måste borstas ett par gånger i veckan för att få bort döda hår. När de kommer till hälsa kan mastino napoletanos drabbas av höftdysplasi och kardiomyopati.

Temperament


Mastino napoletanos är lojala, kärleksfulla och beskyddande hundar. De älskar sin familj och kommer försöka göra allt för att skydda dem. Det gör att de ofta är misstänksamma mot främlingar och sällan är intresserade av att träffa andra hundar.

Hälsoproblem


Mastino napoletanos kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, hjärtproblem, magsäcksomvridning och vissa hudsjukdomar (det är viktigt att noggrant rengöra rynkorna i huden).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 7 - 9 år
 • Vikt: 50 - 70 kg
 • Höjd: 61 - 79 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Mastino napoletano

Senaste recensionen för Mastino napoletano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.