Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Breton Hundar

En brun och vit pälsad vuxen brittany satte sig tillrätta. En närbild av en brittany-valps långa öron och spetsiga näsa En brittany tik som sitter och visar upp sina vackra, röda öron. En vacker, ung brittany som ligger snyggt på Golvet En frisk, ung brittany som tålmodigt väntar på uppmärksamhet En vacker liten brittany som följer en doft En närbild av brittanys vackra korta huvud och mjuka, ljusa päls. En frisk, vuxen brittany som visar upp sin vackra långa kropp och stora, buskiga svans. En härlig, liten brittany-valp med kort, mjuk päls En vuxen brun och vit brittany med en vacker, lång, mjuk päls

Historia


Breton är en jakthund från regionen i Frankrike med samma namn. Det utvecklades genom att använda små spaniels och korsa dem med engelska setters för att skapa en hund som kunde hitta, jaga och ta tillbaka byten. Många valpar föddes utan (eller med väldigt liten) svans, och dessa valdes ut för framtida avel. Hundarna var otroligt bra på att jaga morkullor på fältet, och var väldigt tysta och lydiga. De erkändes som ras i Frankrike 1907.

Beteende


Breton är en livlig och glad hund som älskar att vara ute och utforska. De har otroligt bra luktsinne och kommer springa, jaga och leka i timmar, men följer också mänskliga kommandon väl. De tycker om att vara en del av en familj, och passar alltid in. Eftersom bretons är bra med barn, husdjur och andra hundar är det den perfekta familjehunden, som dock kräver ganska mycket motion. De kommer varna, men inte vakta, eftersom de älskar att träffa nya människor.

De avlades för att vara utomhus och jaga, och det är vad som gör dem gladast. En snabb vända runt kvarteret räcker inte för en breton, och hen kommer bli destruktiv om hen inte får röra sig tillräckligt. De är lätta att träna och vill vara dig till lags. Det är bäst att träna med lugna och snälla ord eftersom de inte alls tycket om att behandlas hårt.

Deras aktiva hjärna och vilja att vara nära människor gör att de inte tycker om att lämnas ensamma. De blir väldigt stressade av att vara ensamma och uttråkade, så de måste arbeta eller vara hemma med någon större delen av dagen. De älskar tävlingar där de får arbeta tillsammans med sin ägare, så agility och flyball är perfekt för rasen.

Pälsen kräver väldigt lite arbete, men måste borstas ett par gånger i veckan för att bli av med döda hårstrån, och en klippning när den blir för lång. Deä tuffa hundar som sällan bli sjuka, men höftdysplasi kan ibland ses. Med sina långa hängande öron löper de också större risk att drabbas av öroninfektioner.

Temperament


Bretons har en lugn och nyfiken personlighet. Ibland är de ganska blyga, så det är viktigt att tidigt låta dem umgås med andra hundar. De älskar långa promenader och att utforska landsbygden, förmodligen på grund av sin rötter som jakthund i Frankrike.

Om de lämnas ensamma hemma utan att först tröttas ut är det troligt att du kommer komma hem till ett förstört rum, eftersom de lätt blir destruktiva när de är uttråkade.

Hälsoproblem


Bretons kan drabbas av höftdysplasi och epilepsi. Det är dock en väldigt frisk ras som sällan är sjuka.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 16 - 23 kg
 • Höjd: 46 - 54 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Breton

Senaste recensionen för Breton


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.