Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Belgisk vallhund (tervuren) Hundar

En belgisk herdehund (tervueren) som står med tungan i vädret. En vacker ung vuxen belgisk tervuren En belgisk tervurenvalp satt i uppmärksamhet En närbild av en belgisk tervurens spetsiga öron En vuxen belgisk tervuren med en härlig, frisk päls Två belgiska tervurner som njuter av varandras sällskap. En belgisk tervuren med en vacker, tjock, mjuk päls En närbild av en belgisk tervurens vackra, långa näsa och spetsiga öron En närbild av en belgisk tervurens underbara, spetsiga öron En frisk vuxen belgisk tervuren med en underbar, tjock päls A GorGeous belgisk herdehund (tervueren) valp En stilig belgisk herdehund (tervueren) som ligger ner En fantastisk belgisk herdehund (tervueren) som sitter ner En ung belgisk herdehund (tervueren) ligger ner med sina leksaker En smidig belgisk herdehund (tervueren) på en agilitybana En smidig belgisk herdehund (tervueren) som hoppar över ett hinder

Historia


Tervuren är en belgisk hundras som användes för att valla får, och klassades som en separat ras från de andra belgiska vallhundarna 1891. Efter andra världskriget dog rasen nästan ut, men efter medvetna försök att föda upp större kullar överlevde den. Nu för tiden används den oftare som vallhund än de andra belgiska vallhundraserna.

Beteende


Tervuren är en alert, uppmärksam och aktiv hundras som kan vara väldigt självständig, vilket gör den perfekt som vallhund. De är intelligenta och energiska och skapar ett starkt band till sina ägare, och de mår som bäst när de är ute och arbetar på fälten. På grund av detta kräver de konstant psykiskt och fysisk stimulans och används ofta som räddningshundar eller på bondgårdar. De är väldigt lojala och kan vara beskyddande över sina ägare och sitt hem. De kommer bra överens med barn och tar väl hand om dem, men är misstänksamma mot främlingar och nya hundar. Precis som de flesta andra vallhundar kan de dock ibland försöka 'valla' mindre barn.

Tervurens är medvetna om sin omgivning och lägger märke till små förändringar runt omkring dem. De kommer ofta märka av hur du mår, och blir bra vakthundar. De glömmer ofta bort sin storlek och kommer klättra upp i ditt knä om de tror att du behöver piggas upp. Även om de klassas som arbetshundar behöver de mänsklig kontakt och kan må dåligt av att lämnas ensamma för länge.

Tervurens behöver massvis med daglig motion i form av löpning och lekar. De älskar att springa bredvid dig på en löptur, eller att leka med bollar och frisbees i trädgården. Hjärnan går alltid på högvarv, så de måste tröttas ut. Kurragömma eller flyball är bra sätt att göra detta på. Många ägare väljer också att ta med sina hundar på agilityträningar eftersom de älskar att springa och hoppa, och verkar tycka om tävlingsmomentet. En uttråkad tervuren kommer gräva hål i din trädgård och tugga på din soffa, och vara allmänt destruktiv. De rekommenderas inte för någon som aldrig haft hund innan, såvida du inte har all den tid rasen kräver.

Rasen har en tjock dubbelull som kräver regelbunden borstning, men blir sällan sjuka eller skadade. Håll dock ett öga efter höftdysplasi och magproblem.

Temperament


Belgiska tervurens är lekfulla men beskyddande hundar. De föddes från början upp för att valla och skydda får, men har sedan dess blivit mer populära som husdjur eller polishundar. De kommer vara beskyddande över sin familj och sitt hem, och har en självständig attityd. Det gör dem till perfekta vakthundar som kommer vara väldigt misstänksamma mot främlingar.

Dessa hundar bör inte bo tillsammans med katter, och kan visa aggression mot andra hundar. De kräver massvis med psykisk och fysisk stimulans.

Hälsoproblem


Tervurens kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och i vissa ovanliga fall epileptiska anfall.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 27 - 34 kg
 • Höjd: 56 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Belgisk vallhund (tervuren)

Senaste recensionen för Belgisk vallhund (tervuren)


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.