Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Maremmano abruzzese Hundar

Maremma-sheepdog-white-background Maremma-sheepdog-sheep-får Maremma-sheepdog-with-puppy En stor lurvig maremma sheepdog som ligger ner En söt liten maremma sheepdog-valp En stark och modig maremmafårhund som är redo att skydda flocken En fantastisk maremma sheepdog ute i naturen. Snow Maremma-sheepdog-friends Maremma-sheepdog-happy

Breed Rating (1 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Maremmano abruzzese kommer från Italien och användes av herdar för att vakta fåren från vargar. Dessa stora hundar har funnits i åtminstone 2000 år, och är tålmodiga vakthundar. De liknar på många sätt pyreneérhundar och kuvasz från Ungern, och används fortfarande som arbetarhundar i Abruzzo-regionen i Italien, där vargar fortfarande är ett problem för bönderna. De används också för att vakta kor, getter och till och med en krympande mängd pingviner i Australien.

Beteende


Maremmano abruzzese är en väktare, vare sig det handlar om får, människor, höns eller sitt eget revir. De kommer alltid vara på alerten för fara, och kommer vilja skydda ditt hem. De fungerar bra i en familj och med barn, men är naturligt misstänksamma mot främlingar som kommer in i hemmet. Att socialisera dem från en tidig ålder hjälper något, men de är födda för att vakta och gör det väldigt bra. Till och med efter att de blivit presenterade för en gäst kommer maremmanon aktivt hålla koll på situationen för att se om hen känner någon fara, eller bara för att vara på sin vakt. De tycker dock om umgänge, både från människor och andra hundar. De är faktiskt så beroende av umgänge att de kommer bli vän med en katt om det är den enda personen som är hemma under dagen. De kan vanligtvis till och med vara i trädgården tillsammans med höns, eftersom de bara kommer se det som sitt jobb att vakta dem.

Maremmanos skäller oftast för att skrämma bort inkräktare, vare sig det är människor, fåglar eller andra hundar. Skall kan därför vara ett problem med rasen, och att lära dem kommandot 'tyst' bör göras första dagen. De är intelligenta men kommer inte blint följa allt du säger. De tycker om att tänka själva och kan behöva en stund innan de lyder, så att de kan gå igenom för- och nackdelar. De kan absolut lära sig säker, men kommer aldrig vinna första pris i lydnadstävlingar, eftersom de tycker om att ta sin tid med det mesta. De kräver ganska mycket motion, men eftersom tar lång tid på sig att mogna bör de inte gå på långa promenader förrän de är åtminstone 6 månader gamla. När de är gamla nog brukar en längre promenad om dagen räcka för att hålla dem glada.

Maremmano abruzzese har en tjock dubbelull som skyddar dem mot kyla och regn när de vaktar får. Pälsen måste borstas regelbundet, men de behöver nästan aldrig badas. De fäller en/två gånger om året, men brukar inte tappa så mycket hår. När det kommer till hälsa är det en frisk ras som sällan får problem, men på grund av sin begränsade genpool är höftdysplasi väldigt vanligt.

Temperament


Maremmano abruzzese har ett ståtlig och något barskt temperament. De avlades fram för att döda vargar som hotade deras flock, och det måste du vara medveten om innan du skaffar en maremmano. De kräver auktoritär träning från tidig ålder, och det är viktigt att du får respekt från hunden så att hen vet att du är flockens ledare.

Maremmanos kräver mycket motion på så många olika platser som möjligt. Detta eftersom de älskar att utforska nya platser och har otrolig uthållighet. De är inte speciellt kärleksfulla, men kan vara förvånansvärt bra med barn i hemmet. De kommer dock alltid vara misstänksamma mot främlingar eftersom de alltid försöker utröna vem som är vän och vem som är fiende.

Hälsoproblem


Maremmano abruzzese kan drabbas av höftdysplasi och entropion (inåtrullat ögonlock som kan irritera ögat).

Information om rasen


 • Status: Ovanlig
 • Livslängd: 11 - 17 år
 • Vikt: 30 - 45 kg
 • Höjd: 61 - 74 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Maremmano abruzzese

Senaste recensionen för Maremmano abruzzese (1 av 1)


5 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Herdehund inte vallhund - Lärkan,

Boskapsvaktande herdehund, ersätter herden och vaktar mot varg, björn m.m. Hane 50-65 kg för att kunna utföra sitt jobb. Mer är 2000 är gammal ras. Om rasstandarden sätts för att vara en familjehund kommer rasen vara förstörd.