Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bullterrier Hundar

En vuxen bullterrier av honkön som står stark En brun och vit vuxen bullterrier som visar upp sina spetsiga öron En vuxen bullterrierhona med en vacker kroppsbyggnad. En vit bullterriervalp med svart öra Två vuxna bullterriers som sitter och är nöjda med varandras sällskap En vacker brun bullterrier som visar upp sin korta, tjocka päls och sina spetsiga öron. En närbild av en svart bullterriers vackra spetsiga öron En liten, fin, svart bullterrier som leker i solen Två underbara, små bullterriers som leker tillsammans i solen

Historia


Bullterriern är historiskt sett en kamphund och skapades efter flertalet korsningar, framför allt med spansk pointer, engelsk terrier och dalmatiner. Hundarna blev mer strömlinjeformade, och det distinkta huvudet skapades. Rasen var populär bland unga män och sågs som en väldigt stilig och manlig hund. Under tidigt 1900-tal korsades bullterriers med staffordshire bullterriers för att få tillbaka färg hos rasen, som tidigare endast varit vit.

Beteende


Bullterriers är clowner. De är lekfulla, tramsiga och komiska, och älskar att busa. De mår som bäst när de får gott om mänsklig kontakt och kommer försöka sitta i ditt knä så fort de får chansen, utan minsta tanke på hur stora de är. De 'spinner' när du klappar dem, och är allt som allt väldigt roliga att umgås med. Bullterriers är fantastiska familjehundar och är väldigt bra med barn, även om de inte lugnar ner sig förrän vid ungefär tre års ålder. De har en vana att springa snabbt runt i huset och välta ner allt i deras väg. Även om de är väldigt lustiga och gulliga kan de, precis som de flesta terriers, vara väldigt envisa. De kommer leta efter bus och förstöra saker om de inte får tillräckligt med mental och fysisk stimulans; denna ras måste tas på långa promenader med mycket lek.

De kan dock övertas av sin jaktinstinkt, så se till att ni motionerar någonstans säkert. Träning måste vara bestämd och konstant, det räcker inte att ta med din bullterrier på en 8 veckors-kurs och tro att allt är fixat. De kommer absolut utforska dina gränser, så att dagligen träna dem när ni är ute är viktigt för att se till att de inte tar över.

Det är en allmänt frisk ras, men precis som hos andra vita raser kan de drabbas av synproblem, och njursjukdomar. Eftersom de har väldigt korta hår krävs väldigt lite pälsvård. Klorna måste dock klippas ofta eftersom de växer snabbt.

Temperament


Bullterriers är bestämda och lekfulla. Det är viktigt att visa denna ras vem som bestämmer genom regelbunden träning under hela hundens liv, eftersom de annars lätt blir busiga. De är lustiga hundar som kommer hänge sig helt till sin familj.

Vissa bullterriers visa aggression mot andra hundar av samma kön, och det kan vara svårt att få dem att komma överens med katter.

Hälsoproblem


Bullterriers drabbas ofta av patellaluxation, samt av njur- och hjärtproblem. De vita hundarna kan ibland förlora hörseln.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 20 - 38 kg
 • Höjd: 55-60 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Bullterrier

En vit bullterrier som går igenom Snow

Senaste recensionen för Bullterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.