Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Airedaleterrier Hundar

En airedale terrier som står högt En frisk vuxen airedalehane som sitter vackert. En airedale terriervalp med en mörk, trådig päls. En vuxen airedale terrier som visar upp sitt skägg Tre unga airedale terriers som njuter av varandras sällskap En närbild av en airedale terriers trådiga päls och skägg. En frisk, ung vuxen airedale terrier som visar upp sin trådiga päls En mogen airedale terrier som njuter av att vila på klipporna En airedale terriers vackra tjocka, röda päls En airedale terrier som står upp och väntar på ett kommando från sin ägare.

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Airedaleterriers är den längsta terriern och kallas ibland för 'terrierkungen'. Dessa medelstora hundar användes av jägare i Yorkshire i England för att jaga bl.a. rävar, råttor och uttrar. Under 1800-talet korsades vissa hundar med otterhounds för att förbättra jaktförmågan, speciellt runt vatten. Resultatet blev airedaleterriern, en hund som är otroligt bra på utterjakt, med utökad luktförmåga. Kring år 1900 korsavlades rasen igen med irländsk terrier och bullterrier för att skapa den ras vi ser idag.

Beteende


Airedaleterriers är väldigt lekfulla, äventyrliga och livliga hundar, men kan ibland vara väldigt envisa. Träning, precis som med de flesta terriers, måste vara bestämd och konsekvent. De är bestämda hundar, men följer sin ägare. De är fantastiska husdjur och passar för att leva i hus, men de kan bli uttråkade om de inte får tillräckligt med psykisk och fysisk stimulans. En lång promenad, kastlekar eller en löptur över ett fält håller denna aktiva ras glad. Airedaleterriers är intelligenta hundar och användes förr ofta som polishundar. De tänker själva och arbetar tillsammans med dig, snarare än mot dig. De hittar dock absolut på egna bus om du inte ger dem tillräckligt med underhållning.

Den täta, sträva pälsen bör trimmas 2-3 gånger per år, vilket gör att rasen kräver lite extra utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Förutom det räcker det med att borsta pälsen två gånger i veckan.

Airedaleterriers är en frisk ras med få problem, men kan drabbas av höftdysplasi, så håll utkik som ägare. Den kan också lättare få magomvridning. Rasen visar sällan tecken på smärta eller obehag, så se till att du har koll på din hund.

Hanarna är 60 cm höga och honorna drygt 55 cm, med en vikt på ungefär 25 kg.

Temperament


Airedaleterriers är intelligenta hundar med stark jaktdrift och massvis med energi. Det betyder att de är bra vakthundar och måste få gott om både psykisk och fysisk träning. De är fantastiska familjehundar med sin energirika natur och leker mer än gärna med barn.

På grund av sina starka jaktinstinkter bör de inte komma nära katter för tidigt, och ta alltid det försiktigt när de träffar andra hundar.

Hälsoproblem


Vanliga hälsoproblem som kan drabba airedaleterriers inkluderar höftdysplasi, allergier och magomvridning. Hundarna kan också få dermatit om pälsen inte underhålls på rätt sätt. För att motverka detta rekommenderar vi att låta någon professionell trimma pälsen två gånger om året. Det kommer också märkbart minska mängden hår som hunden fäller.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10-12 år
 • Vikt: 21 - 29 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Airedaleterrier

Senaste recensionen för Airedaleterrier (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

- Alice,