Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dalmatiner Hundar

En vuxen dalmatinare med ett mycket typiskt fläckmönster En vacker ung vuxen dalmatinare som står upp En liten dalmatinervalp som sitter bekvämt. En vuxen dalmatiner med en härlig tjock fläckig päls De karakteristiska öronen och det fläckiga ansiktet hos en ung dalmatinervalp. En dalmatiners vackra, mjuka vita päls och svarta öron En vacker, liten dalmatinervalp som njuter av lite vila En närbild av en dalmatiners otroligt stora öGon En närbild av dalmatinerns underbara, mjuka, fläckiga päls En närbild av en vuxen dalmatiners unika fläckmönster En frisk, vuxen dalmatiner som njuter av lite motion utomhus En frisk, vuxen dalmatiner som visar upp sin otroligt muskulösa kropp. En frisk, vuxen dalmatiner som visar upp sina underbara bruna fläckar En uppmärksam ung dalmatiner som väntar på ett kommando från sin ägare En lydig dalmatinerhane som sitter prydligt och väntar på ett kommando.

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Dalmatinerns utmärkande pälsmönster kan spåras tillbaka till antiken, men rasens exakta ursprung är okänt. Den avlades för flera olika syften över åren, bl.a. för att döda råtter, hämta byten, valla får eller för att användas på cirkusar. Under mitten av 1800-talet fick dalmatinern sin rätta roll: ledarhund. Rasen passade bra för att gå bredvid hästdragna kärror för att skydda hästen och addera lite klass. Deras förmåga att springa länge utan att bli trött var imponerande, men när bilarna kom försvann deras jobb. Rasens popularitet minskade, men ökade snabbt under sent 1900-tal.

Beteende


Dalmatiner är stora och väldigt aktiva hundar. De är livliga och roliga och kan springa och leka hur länge som helst. De behöver massvis med motion, och det kommer vara utmanande att få dem trötta. De är perfekta löpningspartners. Utan tillräckligt med rörelse kommer de bli uttråkade, vilket gör att de är väldigt svåra att ha att göra med. De är intelligenta, och det är viktigt att de tränas tidigt eftersom de annars kommer utnyttja en svag ägare; de måste lära sig vem som bestämmer! Dalmatiner är perfekta familjehundar och passar lätt in så länge de får tillräckligt med motion. På grund av sin storlek kan de dock putta omkull små barn med en enkel viftande svans, så var försiktig.

De är beskyddande över sin familj och kan vara aggressiva mot främmande hundar, så det är viktigt att de från en tidig ålder får umgås med andra, både hundar och människor. De tycker mycket om hästar, och kommer älska att springa bredvid när du rider. Dalmatiner har mjuk päls, men fäller relativt mycket, så det är bra att borsta dem åtminstone två gånger i veckan. Det är en allmänt frisk ras, men kan drabbas av dövhet.

Temperament


Dalmatiner är lekfulla och energiska hundar. De älskar att få massvis med motion och att leka, så fundera bara på att skaffa en om du har gott om tid och en livsstil som passar för denna typ av träning.

Vissa individer kommer vara vänliga mot främlingar, medan andra är mer reserverade. Dalmatiner fungerar oftast bra med andra husdjur, speciellt om de får träffa dem från en tidig ålder. På grund av sin historia trivs de väldigt bra med hästar.

Hälsoproblem


Hälsoproblem som kan drabba dalmatiner inkluderar dövhet (valpar bör testas av uppfödare), allergier, njursten och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 13 - 32 kg
 • Höjd: 50 - 60 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Dalmatiner

Ta en tupplur!
Dalmatisk valp
Spelar på stranden
Dexter
Glada och passande Dals!
Ilka - min unika hund. r.i.p.!
Min dalmatiska purdy

Senaste recensionen för Dalmatiner (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

- Eva,

En underbar hund och vän. Lite hoppig och envis men väldigt kärleksfull, trogen och rolig!