Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Griffon fauve de bretagne Hundar

En stilig griffon fauve de bretagne som väntar på ett kommando En härlig griffon fauve de bretagne med sandfärgad päls En glad griffon fauve de bretagne med en halsduk runt halsen

Historia


Griffon fauve de bretagne härstammar från Frankrike där den användes för att jaga vildsvin och varg. Rasen har funnits sedan 1200-talet och klassas som spårhund. De arbetade i grupp och kunde lätt spåra och föra in bytet i ett hörn. När den inhemska vargen dog ut i Frankrike under 1800-talet minskade antalet hundar drastiskt och rasen försvann nästan, men under 1940-talet startades ett avelsprogram som räddade rasen. Sedan 80-talet har de varit populära som jakthundar och ses fortfarande ofta i Frankrike, men sällan någon annanstans.

Beteende


Griffon fauve de bretagne är en lojal och kärleksfull hund som älskar att vara med människor. De är generellt vänliga mot alla de träffar, inklusive främlingar och barn, men måste socialiseras tidigt. Även om de mår bra av att rulla ihop sig bredvid dig på soffan och bli kliade på magen får du inte luras. Griffon fauve de bretagne är arbetshundar vars absoluta favoritsyssla i livet är att spåra och jaga byten. De är modiga när de måste vara det, så valpkurser som sedan övergår i valpkurser kommer producera en trevlig hund. De är vaksamma och blir bra vakthundar som kommer berätta för dig när någonting händer. De kan blir överdrivet lekfulla med små barn och kan av misstag putta omkull dem, med det är aldrig med vilje. Vanligtvis blir de vänner med alla de känner.

Griffon fauve de bretagne är fantastiska problemlösare som kommer hitta sätt att rymma från din trädgård. Träning måste börja tidigt, från första dagen, och fortsätta genom hela hundens liv. De lär sig ganska långsamt, men inte på grund av avsaknad av intelligens, utan på grund av rasens otroliga envishet. Belöningsbaserad träning och korta pass fungerar bäst eftersom de inte klarar av hårda ord. Att få dem att komma när du ropar är det första de bör lära sig. De är jakthundar och när de fått upp ett spår kan det vara svårt att få dem att komma tillbaka. Vissa har inga problem med detta, andra är betydligt svårare att träna. Griffon fauve de bretagnes tycker speciellt mycket om att umgås med andra hundar, och älskar alla sorters lekar.

Griffons behöver mycket motion. Utan långa promenader och seriösa lekstunder varje dag kommer de snabbt bli otåliga och uttråkade. De har fantastisk uthållighet och kan gå på långa promenader, men bör helst motioneras på en säker plats där de kan springa runt och trötta ut sig själva. Ett par korta promenader runt kvarteret kommer inte räcka. De är bra löpkamrater och är väldigt anpassningsbara, men måste få en chans att bli av med sin energi. Om de hålls psykiskt stimulerade är de fantastiska husdjur som är lugna och stilla inomhus.

Griffon fauve de bretagnes måste borstas ett par gånger i veckan för att bli av med döda hårstrån, men anses kräva ganska lite pälsvård.

Det är en väldigt frisk hundras som inte har några direkta hälsoproblem associerade med dem.

Temperament


Griffon fauve de bretagne är envisa och kärleksfulla hundar. De är entusiastiska jägare med fantastisk uthållighet som gärna skulle vilja springa runt i naturen med dig vid sin sida hela dagen. Inomhus är de lugna och lydiga, men precis som med alla hundar är tidig socialisering och regelbunden träning viktig för att se till att de växer upp till välfungerande och lydiga hundar. De är inte aggressiva, så det brukar fungera bra i familjer med andra husdjur.

Hälsoproblem


Griffon fauve de bretagnes kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, ögonproblem och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 13 år
 • Vikt: 17 - 21kg
 • Höjd: 48 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Griffon fauve de bretagne

Senaste recensionen för Griffon fauve de bretagne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.