Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welsh springer spaniel Hundar

En frisk, ung welsh springer spaniel som sitter prydligt och väntar på uppmärksamhet. En vackert mjuk ung welsh springer spaniel som sitter prydligt. En welsh springer spaniel som visar upp sin vackra, långa, bruna päls. En vacker, brun welsh springer spaniel som njuter av det hårda vädret En härlig liten welsh springer spaniel med en vacker, vit och brun svans. En ung welsh springer spaniel som ligger prydligt med tassarna ihop. En uppmärksam welsh springer spaniel som väntar på uppmärksamhet En närbild av en welsh springer spaniel's vackra mjuka Fyra welsh springer spaniels ligger tillsammans, alla med vacker brun och vit päls Två welsh springer spanielvalpar väntar tålmodigt med sin far Två underbara, små welsh springer spaniel valpar som ligger tillsammans

Historia


Welsh springer spanier fanns så tidigt som på sent 1500-tal och användes som en jaktras som kunde ta fram byten för jägare. De olika spanielsorterna delades upp, och welsh springer, som hade annorlunda färg, separerades från den engelska springer spaniel-gruppen under 1800-talet.

Beteende


Welsh springer är en vänlig och kärleksfull sällskapshund som är ett perfekt tillskott till en aktiv familj. De är lugna och tålmodiga inomhus om de får tillräckligt med motion, och fungerar bra med barn, andra djur och hundar. De kan vara blyga och osäkra kring främlingar, så de behöver tidigt vänjas och träffa mycket olika människor i olika situationer för att bli en välfungerande vuxen hund. De är mindre än engelska springer spaniels, och inte lika hyperaktiva; de älskar att vila bredvid dig på soffan eller sängen, och mår som bäst när de får mänsklig kontakt. De måste gradvis vänja sig vid att vara ensamma eftersom de inte tycker om att bli lämnade för länge.

Träning måste börja tidigt. De är livliga, och lek kommer hjälpa dem lära sig. Det viktigaste för dem är att göra dig glad, och de lär sig snabbt om du hittar rätt balans. Positiv förstärkning och kärlek fungerar bäst. De kan bli ganska uttråkade av repetitiva uppgifter, så kom ihåg att blanda upp träningen och inte fokusera på ett trick åt gången. Om de blir uttråkade kan de bli destruktiva, framför allt genom att tugga, så se till att du tar med dem på en lång promenad innan du lämnar dem ensamma för att minska risken för detta. De kan vara envisa, men mat gör oftast att det blir bättre, eftersom de är väldigt giriga.

Deras energiska natur, även om den är mindre framträdande än hos den engelska springern, betyder att de måste få långa, regelbundna promenader. De älskar vatten och leriga pölar. De kan ibland välja att inte lyssna när du kallar på dem, så att komma tillbaka när du ropar är en av de första sakerna de måste lära sig. Det är bra att ta med sig en favoritleksak eller godis när ni tränar, som hunden får när hen kommer tillbaka. När de arbetar tenderar de att försvinna ganska långt bort, men de vet alltid var du är, även om du inte kan hitta dem! Om de försvinner, leta efter närmsta pöl, där kommer du förmodligen hitta dem.

Deras mjuka päls måste borstas regelbundet för att få bort smuts och tovor, och de måste ibland klippas, speciellt 'fjädrarna' på ben och svans. Se till att kolla deras öron efter gräsfrö för att motverka problem, men de är relativt renliga hundar.

Med sina hängande öron kan de ibland drabbas av öroninfektioner, speciellt om de varit mycket i vatten. Höftdysplasi och epilepsi är också relativt vanligt.

Temperament


Welsh springer spaniels är lätta att ha att göra med, och är väldigt hängivna sina ägare. Det är mindre uppspelta än engelska springers, och är en perfekt familjehund. De tycker dock inte om att lämnas ensamma, och mår som bäst när de har sällskap. De är som gladast när de får vara med dig och upptäcka de platser du tar med dem till.

De tenderar att ibland vara något reserverade mot främlingar, men de flesta är väldigt bra om de vänjer sig tidigt i livet.

Hälsoproblem


Welsh springer spaniels kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, ögonproblem, epilepsi, hjärtsjukdomar och alleriger.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 16 - 20 kg
 • Höjd: 41 - 48 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Welsh springer spaniel

Freja
Chester och Tasha slappnar av
Welshies är röda och vita

Senaste recensionen för Welsh springer spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.