Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbet Hundar

Barbethunden med sitt slående skägg sitter uppmärksamt. Barbet hund med Golden lockig päls sitter och väntar på instruktioner Söta barbetvalpar som poserar tillsammans mot en vit bakgrund Kastanjefärgad skämd barbet hund med hårspänne

Historia


Barbet är en ovanlig ras som härstammar från Frankrike. Namnet kommer från det franska ordet 'barbe', som betyder skägg. De användes av sjömän och jägare för att hämta tillbaka vattenfåglar, och är otroligt skickliga simmare. De blev väldigt populära som sällskapshund under 1800-talet, men erkändes inte som ras förrän 1891. I Storbritannien är barbet fortfarande inte erkänd som ras, så alla brittiska hundar är registrerade i Frankrike. De utgör basen för de flesta moderna vattenhundar, men minskar kraftigt i antal runt om i världen. De ses dock ofta på utställningar, och intresset för att ha dem som husdjur ökar något.

Beteende


Barbets är glada hundar som älskar att vara sin ägare till lags. De är fantastiska husdjur för familjer eftersom de fungerar väldigt bra tillsammans med både barn och äldre. De tycker om att vara runt människor och kommer alltid vilja vara i samma rum som dig. På grund av detta kan separationsångest bli ett problem om de inte vant sig vid att vara ensamma. De fungerar oftast bra kring främlingar, andra hundar och katter i hemmet om de fått vara sociala från en tidig ålder. De kräver sällskap och passar bäst i ett hem där någon är hemma större delen av dagen, eller med någon som jobbar utomhus och kan ta med sig hunden.

Barbets är intelligenta och lojala och kommer göra allt för dig. De lär sig snabbt och älskar att lära sig nya trick och lekar. De kräver bestämda, konsekventa och roliga inlärningstekniker för att hållas glada. De kan vara väldigt känsliga ibland, och blir väldigt stötta av hårda ord eller behandling.

Lek, positiv förstärkning och massvis med beröm fungerar bäst för att träna rasen. De älskar att apportera både i vatten och på land, och tycks aldrig tröttna. Barbets har simhud på tassarna, och de älskar att simma. Att kasta flytande saker i vattnet kommer underhålla dem i timmar och är ett perfekt sätt att ge dem motion, vilket de kräver ganska mycket av. En lång promenad och en simtur om dagen behövs för att hålla dem psykiskt och fysiskt stimulerade. När de har promenerats (och torkats torra med en handduk) kommer de vilja krypa upp på soffan med dig. Lycka till att försöka hålla dem borta från sängen eller soffan, de kommer vilja vara så nära dig som möjligt.

Barbets har en lång, ullig och lockig päls som liknar den hos en pudel, och kräver lite arbete för att inte bli tovig. Pälsen är tjock och stöter bort vatten, men måste trimmas 3-4 gånger om året, och borstas regelbundet. De fäller lite och klassas som en hypoallergen ras. Barbets, precis som många andra vattenhundar, kan drabbas av öroninfektioner. Öronen måste därför trimmas från hår och kollas ofta. Höftdysplasi är också ganska vanligt hos rasen. På grund av den väldigt begränsade genpoolen är ärftliga sjukdomar vanligare. Var därför extra försiktig när du besöker kennlar och undersök stamtavlor noggrant.

Temperament


Barbets är intelligenta och sällskapliga hundar. De är smarta och svarar bra på träning, och kommer bli väldigt fästa vid sina ägare. De älskar att smutsa ner sig och rulla i lera, och det kommer vara svårt att få upp dem ut vattnet. De är perfekta familjehundar eftersom de sällan visar någon slags aggressivitet, även om de ibland kan skälla för att meddela någons ankomst. Det är också värt att säga att unga barbets kan vara ganska bullriga, och på grund av sin storlek är det möjligt att de kan putta omkull ett mindre barn eller en skakig mormor.

Hälsoproblem


Barbets kan drabbas av höftdysplasi och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Utrotningshotad
 • Livslängd: 13 - 15 år
 • Vikt: 16 - 27 kg
 • Höjd: 51 - 64 cm
 • Ovanlig: Ja
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög

Bilder på Barbet

Senaste recensionen för Barbet


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.