Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Chinese crested Hundar

En tjock, vitklädd kinesiskt krönad som står högt upp En fläckig kinesisk crested med en vackert skött päls En välvårdad brun brun chinese crested som tålmodigt väntar på lite uppmärksamhet En ung kinesisk valp som står stark En vuxen kinesisk crested med snyggt vitt hår och vita fötter En närbild av en kinesisk crestes vackra långa näsa och öron En frisk, vuxen kinesisk crested med en typiskt välskött päls En liten, fin kinesisk valp, som går omkring i gräset En vuxen chinese crested med hårlös kropp och välvårdade huvud och fötter. Fem underbara kinesiska crestar som sitter tätt ihop

Historia


Tack vare genteknologi kan chinese cresteds ursprung spåras tillbaka till mexikanska nakenhundar och inte american hairless terrier som man först trodde. Under 1950-talet började aveln, och vid 1987 var rasen officiellt erkänd. Alla kullar innehåller både pälsbeklädda och nakna valpar. Den hårlösa genen är dominant, men alla chinese crested har på grund av en recessiv gen möjlighet att producera pälsbeklädda valpar.

Beteende


Chinese crested är lekfulla små hundar som älskar mänsklig uppmärksamhet och sällskap. De passar bra i familjer och tycker om barn, andra hundar och husdjur. De kan vara misstänksamma mot främlingar, men det har mer med blyghet än aggression att göra. De älskar att vara kring människor och kan leka hela dagen. Att gosa med sin ägare än en av deras favoritsysselsättningar, och det tycker verkligen illa om att lämnas ensamma. De passar bäst tillsammans med ägare som är hemma större delen av dagen.

För att vara så små är de inte gläfsiga och skäller sällan. De kan yla och ibland lära sig att 'sjunga'. Precis som andra små raser kan de skaka när de är uppspelta eller nervösa. De är inte svåra att träna, och många gör bra ifrån sig i agility och lydnadstävlingar. Nyckeln till denna ras är sällskap. Om de får vara med dig kommer de vara glada. Chinese krested kräver väldigt lite motion, men tycker om att komma ut och leka med en boll. Den nakna sorten måste få en jacka eller tröja på vintern och solskydd på sommaren för att se till att de inte bränner sig. Huden kan också torka ut, så du måste smörja in dem ett par gånger i veckan. De med päls måste tas hand om lite och ofta för att hålla pälsen fin. De fäller knappt och klassas som hypoallergena hundar. Nakenhundars hud kräver samma behandlig som mänsklig. De kan drabbas av acne, solbränna och torrhet. Det är bäst att smörja in med speciella hudkrämen som inte innehåller lanolin eftersom vissa hundar kan reagera på det och få allergiska reaktioner.

Precis som många andra små hundar kan de få problem med patellar luxation, att knäskålen hoppar in och ut. Uppfödare ser oftast till att de kollar och cerifierar sina valpar. Naken-chinese crested kan få problem med tänderna, men det är ovanligt hos de med päls.

Temperament


Chinese chested är lekfulla och sällskapssjuka hundar. De är beroende av sin familj och kommer bra överens med andra hundar, husdjur och främlingar. Det är viktigt att tidigt socialisera dem så att de inte blir blyga, och belöningsbaserad träning gör att de inte ställer till med för mycket bus.

Rasen älskar att vara i centrum och tycker inte om att lämnas ensam.

Hälsoproblem


Chinese crested kan drabbas av progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), patellar luxation och linsluxation (förskjutning av linsen i ögat som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 15 år
 • Vikt: 3,2 - 5,4 kg
 • Höjd: 25 - 33 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Chinese crested

Des crêtes du saussay
Des crêtes du saussay
Selma
scruffy ser kinesiska crested (pulverpuff)
Bo på flykten ...
Bo och Ollie bara kyla ...
Happy Bo älskar stranden
Ollie och Bo (halvbror kinesiska crested pulverpuffar)
Bo njuter av stranden
Ollie springer på stranden
Ollie - Kinesisk krönad pulverpuff
Grinande mötte Bo
Ollie (överst) och Bo (längst ned) - Kinesiskt krönat pulverpuff
Ollie - Kinesiskt crested pulverpuff
Bo hatar simning :(
Zzzzzzzzzzzz ... ser skönt ut Bo!
Det här är min plats!
Bo (Chinese Crested powderpuff)
Bo ... funderar!
Stilig Bo
Vacker Bo ... Chinese Crested pulverpuff

Senaste recensionen för Chinese crested


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.