Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Cocker spaniel Hundar

En härlig, liten, buskig engelsk cockerspaniel med tungan ute. En vacker liten engelsk cocker spaniel valp med mjuk brun päls En svartvit ung vuxen engelsk cocker spaniel med en välvårdad päls En långpälsad svart och brun vuxen engelsk cocker spaniel En cocker spaniel på ett centralamerikanskt frimärke En cocker spaniel på ett polskt frimärke En engelsk cocker spaniel som visar upp sina underbart välvårdade ben. En vacker, svartvit engelsk cockerspaniel som springer på högvarv En underbar chokladpälsad engelsk cocker spaniel som ligger ner En engelsk cocker spaniel som hoppar genom det höga gräset En engelsk cocker spaniel som njuter av lite motion i vattnet En engelsk cocker spaniel med en vacker, lång, svartvit päls Fyra vackra små engelska cockerspanieler som sitter tillsammans

Historia


Cocker spaniel klassas som en landspaniel, och är del av en större grupp hundar som användes för att få upp fåglar i luften. När en kull med spanielvalpar hade några mindre individer insåg man att dessa var ännu bättre eftersom de kunde gå längre ner under marken. Förr trodde man att de var olika raser, men de var till att börja med samma ras, bara olika storlekar. 1892 började de dock klassas som två olika raser, och cocker spanieln föddes. De är fantastiska på att hitta byten, jaga fram dem och sen hämta de skjutna djuren, och klassas fortfarande som en jakthund. Det är en av de allra mest populära raserna i Europa.

Beteende


Cocker spaniels är väldigt vänliga, aktiva hundar som tycker om att vara kring människor. De är bra med barn och blir fantastiska husdjur - svansen slutar nästan aldrig vifta! De kommer vilja vara nära dig hela tiden, och tycker inte om att bli lämnade ensamma under längre perioder. De kallas ibland för den sämsta vakthunden i världen eftersom de älskar alla.

Cocker spaniels har väldigt hög energinivå och älskar promenader, att sniffa sig fram nära marken, och kanske till och med att jaga efter ett spår. De är lätta att träna och kommer vilja vara dig till lags. De är bra på lydnadsträning och är ofta terapihundar på grund av sin mjuka och kärleksfulla natur. Det är en girig ras som kommer försöka stjäla mat från din hand om du inte är försiktig. Du måste hålla koll på hundens vikt, men om hen får gott om motion bör det inte vara några problem. De kräver en hel del motion, men en lång promenad om dagen är vanligtvis tillräckligt. Sen kommer de förmodligen sova resten av dagen, helst i ditt knä. Med sin mjuka päls behöver cocker spaniels regelbunden pälsvård och klippning, för att hindra att pälsen fastnar i snår och buskar.

Var särskilt försiktig med öronen, eftersom de ibland kan få problem med dem. Du kan köpa speciella spanielskålar, som låter öronen hänga utanför skålen. Dövhet ses ofta hos flerfärgade hundar, och höftdysplasi är vanligare hos helfärgade hundar.

Temperament


Cocker spaniels är lojala och lekfulla. De älskar mänsklig kontakt och kommer snabbt hänge sig till sin familj. De är bra med barn och älskar att leka, men de kan behöva regelbunden motion och träning för att se till att de inte blir allt för uppspelta.

Dessa hundar kommer väl överens med andra hundar, och om de vänjer sig tidigt kan de också umgås med katter.

Hälsoproblem


Cocker spaniels kan drabbas av höftdysplasi, armbågsdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och vissa öronproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 14 år
 • Vikt: 12 - 16 kg
 • Höjd: Hanar: 40-43 cm, Tikar: 38-40 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Cocker spaniel

Livet är en strand!
En cocket spaniel som slappnar av i en soffa.
Persikor och meg
Två engelska cockerspaniel-hundar
Engelsk cocker spaniel som ligger på en person
Engelska cocker spaniels på fältet
Engelska cocker spaniels på fältet
Gosig valp!

Senaste recensionen för Cocker spaniel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.