Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Staffordshire bullterrier Hundar

En ung, rödpälsad staffordshire bullterrier som står högt och visar upp sin underbara fysik. En vacker liten staffordshire bullterrier valp som är i mognad och flämtande En mogen staffordshire bullterrier med en härlig tjock svartbrun päls En ung vuxen staffordshire bullterrier med en härlig tjock, svart päls En upphetsad och lekfull ung staffordshire bullterrier som flämtar En vacker, ung american staffordshire terrier som ligger prydligt. En svart staffordshire bullterrier som vilar i det långa gräset En närbild av en staffordshire bullterriers vackra stränga ansikte En närbild av en staffordshire bullterriers vackra bakåtvända öron En frisk staffordshire bullterrierhona som springer i full fart. En muskulös staffordshire bullterrier som sprang genom Snow Två underbara små staffordshire bullterrier-valpar i en korg

Historia


Staffordshire bullterrier, eller staffy, utvecklades i England under tidigt 1800-tal. Bullterrier korsades med svart och brun terrier för att skapa en liten hund med starka käkar. I städerna öppnades råttgropar där hundarna slogs med råttor, och det blev en väldigt populär sport bland arbetarklassen. Staffiers var snabba och smidiga och hjälpte till att få dit publik. När tävlingarna förbjöds hade staffordshire bullterrier blivit en populär husdjurshund, vilket den fortfarande är idag.

Beteende


Staffy är en sällskapshund som älskar att tillbringa tid med familjen. De älskar barn och tar väl hand om dem. De mår som bäst med sällskap och tycker inte om att lämnas ensamma. De kommer gosa, slicka och välkomna dig, och är snälla mot främlingar som kommer och hälsar på. Så länge de får uppmärksamhet mår de bra. De är lekfulla men lugna hundar som lyssnar på sina ägare.

Staffies är relativt lätta att träna men behöver tidigt vänja sig vid att umgås med andra hundar för att inte utveckla aggression. De slåss sällan, men är hårda och orädda när de måste. En lång promenad, kastlekar med en boll och gosande på soffan ger en hund som är lojal och snäll. Hen kommer vilja sova i sängen, på soffan eller i ditt knä så fort hen får möjlighet. De har dock ganska hög energinivå, så de behöver dagliga promenader, helst utan koppel så att de kan springa av sig. De har stark jaktdrift och kommer jaga mindre djur. Staffordshire bullterriers är bra vakthundar och skäller bara när de måste. Deras utseende kan göra inkräktare rädda, även om inbrottstjuvar förmodligen skulle mötas av varma slick och gosande.

Rasen har fått ganska dåligt rykte efter en del attacker mot andra hundar och människor. Staffies biter väldigt sällan människor, men eftersom rasen är så populär ökar också andelen problem. Hunden ska dock aldrig få skulden, det är ägarens fel. Dessa hundar är otroligt kärleksfulla och lojala, och förtjänar en plats i ett familjehem. De ses ofta på adoptionscenter och behöver bara lite kärlek för att bli ett otroligt givande husdjur.

Med den korta pälsen behöver de bara borstas då och då för att hålla sin fina. Staffies är dåliga på att simma. Det är en ganska frisk ras, förutom höftdysplasi, men det drabbar sällan hunden så hårt.

Temperament


Staffordshire bullterriers är energiska och sällskapssjuka hundar. De älskar att interagera med människor och är väldigt kärleksfulla. Med sin slanka muskulära fysik är det inte förvånande att dessa hundar behöver motion. Bäst är en rask promenad och en stunds lek. Staffies kan vara något oförutsägbara med andra hundar, så det är viktigt att de tidigt får vänja sig vid dem.

Hälsoproblem


Staffordshire bullterriers kan drabbas av progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), epilepsi, hjärtsjukdomar, dövhet, allergier och andningssvårigheter.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 11 - 17 kg
 • Höjd: 43 - 49 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Staffordshire bullterrier

Staffy X - ????
Min söta baby Chloe
Mina två underbara Staffies
Min baby Staffordshire Bull Terrior Sparky!

Senaste recensionen för Staffordshire bullterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.