Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dogue de Bordeaux Hundar

En tik dogue de bordeaux med en härlig tjock röd päls En vacker ung hane dogue de bordeaux som sitter mycket prydligt. En liten dogue de bordeaux-valp som sitter fint på Golvet En De vackra öGonen hos en ung dogue de bordeaux

Historia


Dogue de Bordeaux är en stor mastiffras som härstammar från Bordeaux-regionen i Frankrike. Hundar av denna sort har funnits sedan 1300-talet, men enhetligheten hos den nuvarande rasen kom först runt 1920. Rasen använder för många saker, t.ex. att dra kärror eller andra saker, samt för att vakta får, getter och hus. Fransmännen ville hålla blodbanden så rena som möjligt, och alla svarta märken sågs som korsning med den engelska mastiffen. Därför föredrog man rödaktigt ansikte och rosa nos.

Beteende


Dogue de Bordeaux är en stor hundras med en stark och muskulär kropp. De är väldigt snälla hundar, och otroligt kärleksfulla mot sina familjer. De kommer bra överens med barn inomhus, men deras storlek kan ibland göra att de puttar till mindre barn. De är hängivna sina ägare och kommer vilja vara med dig hela tiden. Om de lämnas ensamma kan de därför bli destruktiva - de tycker inte om att vara ifrån dig.

DDB är en lugn och tålmodig ras som älskar människor, men kan vara något misstänksamma mot främlingar i hemmet. De är fantastiska vakthundar, men attackerar inte om de inte tränats att göra det. Vanligtvis har bara närvaron av hunden en avskräckande effekt. Eftersom de är så stora och kraftfulla hundar är lydnadsträning väldigt viktigt. Det måste börja från dag ett, men de är inte de lättaste hundar att träna, eftersom de är otroligt envisa. Att lära en dogue de Bordeaux att gå fint i koppel är en av de svåraste sakerna du kan försöka dig på, men när du lyckats kommer allt annat verka lätt. Att tidigt lära dem enkla saker som att sitta, samt att socialisera dem med människor och andra hundar både utom- och inomhus bör prioriteras, eftersom de kan vara något misstänksamma mot andra hundar. Det är bäst att ha en lugn och bestämd inställning vid träning. Denna stora kärleksfulla hundar kommer vilja gosa med dig, sitta i ditt knä och sova i din säng. Att ge dem en bekväm plats nära dig är förmodligen den bästa lösningen. Akta dig för dreglet, det är konstant och kommer finnas överallt. DDB måste få relativt mycket motion, men kräver inte allt för mycket. Så länge de får en chans att springa runt och leka med dig kommer de vara glada.

Den korta pälsen måste borstas regelbundet för att få bort döda hårstrån, men de fäller inte särskilt mycket. Dregel måste å andra sidan konstant torkas upp. När det kommer till hälsa kan de drabbas av höftdysplasi och ibland få svårigheter att andas på grund av formen på deras huvud.

Temperament


Dogue de Bordeaux är lugna och reserverade hundar. De älskar att låtsas att de är en knähund och hoppa upp i soffan med dig medan de dreglar över ditt ansikte. Om du är okej med det kan du räkna med att få en hängiven hund som älskar dig och din familj och kräver ganska lite motion för att hålla sin kraftfulla kropp i form.

Det är viktigt att tidigt vänja din hund vid andra människor och hundar för att motverka antingen blyghet eller aggression. Dogues kommer sällan leta efter bråk, men de är stolta nog att inte heller rymma från det. Detta i kombination med deras otroliga kraft gör att de kan orsaka skador eller till och med döda andra hundar, så det går inte att nog poängtera hur viktigt det är att vänja dem vid umgänge.

Hälsoproblem


Dogue de Bordeaux kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, allergier, cancer, hjärtsjukdomar, epilepsi, entropion (inåtvänt ögonlock som irriterar ögat) och ectropion (utåtvänt ögonlock som kan orsaka rinnande ögon och irritation).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 5 - 8 år
 • Vikt: 54,5 - 65,2 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Dogue de Bordeaux

Lazy Dogue
Vår Dogue 'Appa' älskar stranden
Our Dogue

Senaste recensionen för Dogue de Bordeaux


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.