Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Belgisk vallhund (malinois) Hundar

En vacker belgisk herdehund (malinois) som sitter ner En belgisk malinois-valp satt i fokus En närbild av en belgisk malinois starka huvudform och spetsiga öron En mogen vuxen belgisk malinois En ung vuxen belgisk malinois med en härlig tjock päls Tre belgiska malinois som njuter av varandras sällskap En belgisk malinois som visar upp sin underbara fysik En vuxen, hane belgisk malinois som sitter vackert. En frisk, vuxen belgisk malinois som ligger bekvämt på sin ägares säng. De fyra typerna av belgiska herdehundar (groenendael, laekenois, malinois, tervueren) En vacker belgisk herdehund (malinois) som ligger ner En ung belgisk herdehund (malinois) som sitter ner med tungan utåt. En ung fräck belgisk herdehund (malinois) som sitter ner En glad belgisk herdehund (malinois) på promenad med en leksak En kraftfull belgisk herdehund (malinois) som plaskar i vatten En mycket söt belgisk herdehund (malinois) valp på gräset

Historia


Malinois utvecklades som vallhund i Belgien, men det var inte förrän sent 1800-tal som aveln började på allvar. De föddes upp för sin intelligent och rörlighet, och användes framför allt för att vakta och valla får och boskap. Under 1950-talet insåg man rasens fantastiska förmåga som vakthund och började mer och mer använda den i militären och som polishund. Den håller nu på att bli den vanligaste rasen hos poliser, framför schäfern.

Beteende


Den belgiska malinois är en intensiv, intelligent och lojal ras. De kräver bestämd träning, men är mottagliga och hängivna sin roll. Precis som med andra intelligenta hundar måste de få mycket psykisk och fysisk stimulans för att hållas friska. De älskar att lösa problem och att lära sig nya saker. De måste tränas under hela livet för att hållas alerta, och för att motverka att de blir uttråkade. De är perfekta arbetshundar, vilket är en av anledningarna till att de ofta används som polishundar och av säkerhetsföretag. De skapar snabbt ett starkt band till sina ägare och är väldigt lojala och beskyddande, men behåller sin lekfulla och valpliknande natur. Malinoiser mognar inte förrän vid 3 års ålder, men vissa tar ännu längre på sig att växa upp.

De kommer vara beskyddande över sitt hem och sin familj, och trivs bra med barn som behandlar dem rättvist. Ibland kan de känna ett behov av att 'valla' mindre barn, men med tillrättavisande träning kan detta vänjas bort. När det kommer till främmande människor är de oftast tillbakadragna tills du bekräftat att allt är okej, och kan vara aggressiva mot främmande hundar om de inte tränats tillräckligt. Precis som med de flesta raser är tidig socialisering väldigt viktigt för att motverka framtida problem.

Malinoiser är kärleksfulla och glada inomhus så länge de får tillräckligt med motion. En snabb promenad kommer inte trötta ut dessa hundar, de måste få sprnga runt och göra sig av med all energi de har. Deras sinnen arbetar snabbt, så lydnadsträning hjälper till att se till att din hund är glad. De vill lära sig och vara dig till lags, så det bör inte vara så svårt att lära dem saker. Det bör sägas att denna ras kräver mycket arbete. De lär sig snabbt, men måste varje dag få utmanas och lära sig nya saker så att de inte blir uttråkade. Många underskattar exakt hur intelligenta dessa hundar faktiskt är. Fantastiska husdjur - om du lägger ner tillräckligt med tid.

Temperament


Malinois har ett seriöst och beskyddande temperament. De avlades för att valla och vakta får, och har sedan dess blivit vanligare som husdjur eller som polishundar. De är fantastiska vakthundar eftersom de är väldigt måna om sitt revir och möter främlingar med misstänksamhet.

De kan bli aggressiva mot andra hundar, och bör inte bo tillsammans med katter. De måste få massvis med daglig motion och passar inte för familjer med små barn.

Hälsoproblem


Rasen drabbas ibland av höft- och armbågsdysplasi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 24 - 34 kg
 • Höjd: 56 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Belgisk vallhund (malinois)

13 veckor gammal malinois valp
13 veckor gammal malinois valp
Siren 12 veckor gammal malinois valp
Malinois valp som sover
10 veckors stabil malinosvalp

Senaste recensionen för Belgisk vallhund (malinois)


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.