Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pekingese Hundar

En härlig liten pekingese med en mjuk blond päls En ljusbrun pekingese som sitter i givakt En vacker mjuk pekingese som sitter uppmärksamt En härlig liten pekingese med tjock svart päls En ung pekingese med en härligt mjuk, lång päls En pekingese med en härlig, tjock vit päls som får lite motion utomhus En vacker, liten pekingese som njuter av soffan En närbild av en pekingeses vackra, korta nos och tjocka, mjuka päls En närbild av en pekingeses stubbiga näsa och vackra, långa öron En frisk, vuxen pekingese som visar upp sin korta nos och stora, buskiga svans. En ung pekingese med en vacker buskig svans och välvårdade öron En upphetsad, liten pekingese med en vackert putsad päls

Historia


Pekingese härstammar från Kina, där de föddes upp av buddistiska munkar och var kända som lejonhundar. Deras främsta syfte var att vara knähund, och att se bra ut. 1860 togs fem hundar till England, där rasen snabbt blev populär. Den klassas som en av de äldsta raserna, med över 2000 års historia. Mycket mindre pekingeser kallades 'ärmhundar' eftersom de fick plats i ärmarna på kejsarens dräkt. Nuförtiden är den vanligast som husdjur eller utställningshund.

Beteende


Pekingeser är inte vanliga knähundar. De är väldigt självständiga och envisa. De är bra vakthundar och kommer skälla om någon knackar på dörren. De är väldigt modiga och kommer stå upp för sig själva, så var försiktig med större hundar eftersom pekineser inte kommer backa för bråk. De är kärleksfulla, men självständiga, så de kommer bara söka upp dig när de känner för det. De är sociala och vill vara en del av det mesta. De är roliga att titta på, och vill ofta hoppa upp i ditt knä och gosa. De kan ibland vara något beskyddande, så det är viktigt att de tidigt får umgås med andra så att de inte fäster sig för mycket vid en person; att träffa mycket människor tidigt i livet hjälper till att motverka detta. När det kommer till träning krävs tålamod. De är otroligt envisa, och att träna dem kan ta tid. De kommer dock lära sig, så fortsätt!

De kommer oftast överens med barn som respekterar dem, och kan underhålla sig själva i timmar med lek och leksaker. Andra husdjur är oftast inget problem om de vuxit upp tillsammans. Pekingeser kan, på grund av sin nos, ibland ha problem att andas om de blir för varma. De tycker om promenader, men se till att de inte överanstränger sig. De tycker också om att leka inomhus eller i trädgården, och kräver inte så mycket motion, så de är perfekta hundar om du bor i en lägenhet.

Pälsen kräver lite arbete ett par gånger i veckan, borsta igenom och trimma lite då och då så hålls den fin. Den långa pälsen på baken måste dock kontrolleras och rengöras i stort sett dagligen. På grund av formen på deras nos tenderar de att snarka, snörvla och nysa, men de flesta tycker att det är en gullig sak. Förutom att de ibland blir för varma är det en väldigt frisk ras.

Temperament


Pekingeser är modiga och stolta små hundar. De tycker om att ligga på soffan och titta ut över sitt hem, och de har absolut en kunglig uppsyn - åtminstone om de får bestämma. De är väldigt självständiga och kan vara otroligt envisa. De tycker inte så mycket om främlingar, men kommer oftast bra överens med andra djur. De kommer dock snabbt skälla och gläfsa mot andra hundar som de tycker är för tuffa under lek.

Hälsoproblem


Pekingeser kan drabbas av chondrodysplasi (onormala ben), andningssvårigheter, diskbråck, patellaluxation (knäledsurvridning), höftdysplasi och progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 3.2 - 6.4 kg
 • Höjd: 15 - 23 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Låg

Bilder på Pekingese

Senaste recensionen för Pekingese


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.