Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Golden retriever Hundar

En vuxen Golden retriever med en vacker lång, lockig päls. En mogen Golden retriever med en härlig, välvårdad päls En mognande Golden retriever valp som rullar runt på Golvet En ung Golden retriever valp med en härligt mjuk päls En Golden retriever sitter tålmodigt och visar upp sin vackra, mjuka päls. En Golden retrievers vackra stora kropp och stora svans. En vacker Golden retriever som sitter snyggt och visar upp sin vackra päls. En frisk vuxen Golden retriever som leker med sin boll i trädgården. En underbar, liten Golden retriever valp som sitter vackert. En blöt Golden retriever som njuter av lite motion utomhus En underbar vuxen Golden retriever som springer i full fart.

Historia


Golden retriever avlades fram av en Lord Tweedmouth från Skottland under mitten av 1800-talet. Han behövde en stark hund som kunde hämta hans skjutna djur genom tjock terräng. Efter att ha korsat en newfoundland med en labrador/vattenspaniel-korsning och senare med setters föddes golden retriever. Det är en stark hund som är som bäst när den får skutta omkring, med en väldigt mjuk käke som gör att den kan hämta byte utan att skada det. Rasen älskar att hämta saker. Det är en av Sveriges vanligaste hundraser, och hålls numera vanligtvis bara som husdjur, men också som ledhundar, dövhundar och för att sniffa fram explosiva ämnen och under söknings- och räddningsarbete.

Beteende


Golden retrievers är vänliga, lojala och väldigt intelligenta hundar. De är fantastiska husdjur och kommer bra överens med barn och andra djur. De klickar med hela familjen och alla andra som kommer till ert hem, alltså helt värdelös som vakthund. De vill vara alla till lags, vilket gör dem till en av de lättaste raserna att träna. De tycker om alla delar av att tävla, och gör bra ifrån sig när det kommer till flyball, agility och sökningslekar. De älskar vatten och är bra simmare som ofta används för att rädda saker i vattnet.

Golden retrievers är lekfulla och kärleksfulla hundar som älskar att umgås med sin familj. De är försiktiga med barn och andra hundar och sällan aggressiva mot människor. Deras höga energinivåer passar bra för långa promenader och massvis med lek. Apportlekar och små träningsstunder håller deras sinne aktivt. Att låta din hund bära någonting är perfekt, det är vad de avlades för att göra, och de kommer aldrig bli trötta på att hämta saker du kastar åt dem.

Retrievers kan, precis som många andra hundar, drabbas av höftdysplasi och allergier. De är giriga hundar, så se till att du har uppsyn över vad de äter för att minska risken för övervikt.

Temperament


Golden retrievers är vänliga och kärleksfulla hundar. De blir vän med alla de möter, och kommer vara snälla mot alla. De kommer bra överens med barn, främlingar, katter och andra hundar, så det är svårt att se att någonting kommer bli ett problem med en golden. Är du dock ute efter en vakthund är de inte ett bra val, där är de helt värdelösa.

De är väldigt intelligenta hundar som strävar efter att vara dig till lags, så de kan bli väldigt lydiga om de tränas väl.

Hälsoproblem


Golden retrievers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, cancer, hudsjukdomar, progressiv retinal atropi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), hjärtproblem och patellaluxation (knäledsurvridning).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 27 - 34 kg
 • Höjd: 55-60 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Golden retriever

Detta är min älskvärda floofy boomer. han är verkligen den sötaste valpen nåGonsin!!! (när man väl kommit förbi landhajfasen!!) lol

Senaste recensionen för Golden retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.