Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pudel Hundar

En vit standardpudel som står högt och visar upp sin underbara smala kropp. En standardpudel med en otroligt välvårdad brun päls. En vacker, vitpälsad standardpudel som sitter mycket prydligt. En närbild av en standardpudels vackra, buskiga öron och långa nos. Två vackert skötta standardpudlar, båda med tjock, brun päls En standardpudel som långsamt travar mot sin ägare. En vacker vuxen standardpudel som sitter tålmodigt och väntar på ett kommando. En vacker svart standardpudel som visar upp sin stora, stora, buskiga svans. En underbar brunpälsad standardpudel som hoppar genom gräset En upphetsad standardpudel som rullar runt i gräset

Breed Rating (2 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Många tror att pudeln härstammar från Frankrike, men den började förmodligen som en lockig hundras i Asien som togs till Europa med herdar. Pudeln är en fantastisk vall- och jakthund, och älskar att simma. Den lockiga pälsen isolerar mot det kalla vattnet, och de är otroligt bra på att fånga ankor. Den ras som vi idag ser som pudel utvecklades i Tyskland och användes som inom militären och som guidehundar, samt på cirkus. Fransmännen älskade pudeln och den blev snabbt populär hos 'trendiga kvinnor', vilket ledde till att den blev Frankrikes nationalras. Det är också en av de mest populära raserna i USA.

Beteende


Pudlar är otroligt intelligenta hundar och behöver sällan öva på någonting mer än ett par gånger innan de lärt sig. Deras hjärna arbetar snabbt, och de förstår direkt vad du vill att de ska göra. De är otroligt sociala, tycker om att arbeta och kommer vilja vara dig till lags för att få beröm. De måste dock konstant tränas för att hållas stimulerade och glada, men de älskar att lära sig nya saker. Pudlar är fantastiska husdjur och är väldigt snälla och respektfulla kring barn, men kommer inte tycka om höga skrik eller att bli dragna i svansen. De kan vara något försiktiga kring främlingar till att börja med, men kommer snabbt vänja sig. De kommer bra överens med andra hundar och husdjur om de socialiseras från en tidig ålder. De tror att de är människor och kommer vilja behandlas som en, så det är viktigt att tidigt vara bestämd eftersom din pudel annars kommer vara herre på täppan. De kräver ganska mycket motion, antingen en lång promenad eller en simtur, plus massvis med lek i trädgården. De springer efter bollar och gör bra ifrån sig i agility - allt som håller deras kropp och sinne aktiva är perfekt. De älskar att vara utomhus och utforska världen, och tycker bättre om att leka när ni är ute snarare än att bara promenera vid din sida.

När det kommer till pälsvård ramlar pudelhår inte bort utan fastnar i omkringliggande päls, så det är viktigt att regelbundet borsta dem. Detta är dock bra för allergiker eftersom pälsen inte hamnar över hela huset. De måste regelbundet klippas/trimmas av någon professionell om du som ägare är efter den klassiska pompom-looken. Om du inte ska ställa ut din hund räcker det dock att klippa pälsen var sjätte vecka. Pudlar drabbas oftare än andra raser av magomvridning och Addison's disease.

Temperament


Pudlar är otroligt äventyrliga och intelligenta hundar. De älskar att utforska nya platser, så försök att ta med din hund på spännande och utmanande promenader. På grund av sin intelligens svarar de bra på träning, så se till att de får tillräckligt för att hållas mentalt stimulerade. De kommer bra överens med andra hundar, husdjur och främlingar, och är allt som allt en perfekt husdjurshund.

Hälsoproblem


Pudlar kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), cancer, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), grå starr, glaukom, öronproblem, epilepsi, sebaceous adentis (hundens egna immunsystem attackerar talgkörtlarna) och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 20 - 32 kg
 • Höjd: 50cm+
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Pudel

Senaste recensionen för Pudel (2 av 2)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Mackarenis - Neabeabuslus,

Mackarenis


100% hund - Anneli,

Pudel finns i 4 storlekar, från toy, dvärg, mellan och stor. Den beskrivning ni ger är inte korrekt. Det finns en storlek som passar alla, viket inte framgår av er beskrivning.

Omlet säger: Hej Anneli, Vi har separata delar för toy- och dvärgpudlar som du kan hitta i listan till vänster! Vänliga hälsningar, Omlet