Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Rottweiler Hundar

En GorGeous vuxen hane rottweiler som står högt och visar upp sin muskulösa fysik. En vacker rottweilervalp som visar upp sina enorma tassar En självsäker liten rottweilervalp som står upp och visar upp sin underbara fysik En stolt rottweiler som sitter snyggt och väntar på ett kommando En sträng vuxen hane rottweiler som väntar på order från sin ägare. En vacker, vuxen rottweiler med en tjock, frisk, svart päls En rottweilers otroligt muskulösa kropp En vacker, liten rottweilervalp som ligger i gräset En närbild av en rottweilers starka, maskulina ansikte En närbild av en rottweilers underbara öga

Historia


Rottweilern härstammar förmodligen från boskapsdrivande hundar under romartiden, men rasens historia börjar i staden Rottweil i södra Tyskland. Den användes inte bara för att driva boskap och dra köttvagnar för slaktare, utan också som vakthund. När varorna eller boskapen sålts knöts pengarna runt hundarnas halsar för att hålla dem säkra från tjuvar. När man började flytta boskap med hjälp av järnvägen dog rasen nästan ut, tills 1901 när en rasstandard skapades. Då växte antalet hundar snabbt, och är idag den av de 20 vanligaste hundraserna i Amerika.

Beteende


Rottweilers är lugna och pålitliga hundar som är kärleksfulla mot sina ägare. De tycker om barn men kan ibland luta sig lite för mycket mot små barn och välta dem, helt av misstag; de vill bara vara nära. De kommer ibland försöka gå emellan om barn bråkar eftersom deras skyddande instinkt kan kicka in. Om de växer upp med katter, andra husdjur och hundar kommer det fungera hur bra som helst, men okastrerade hanar kan visa aggression mot andra hanhundar. Rottweilers är avståndstagande mot främlingar, men inte blyga eller nervösa runt dem. De kommer hålla koll på avstånd och vara redo om någonting skulle hända.

Det är väldigt viktigt att socialisera din rottweiler. Om de är vana vid att träffa nya människor och hundar och upptäcka nya platser och situationer kommer de blir fantastiska husdjur.

Rottweilers är starka och kraftfulla hundar som behöver bestämd och konsekvent träning. Gränsen mellan att vara beskyddande och aggressiv är hårfin. De måste lära sig att du bestämmer och att de inte kan ifrågasätta det. Deras naturliga instinkt är att vakta och skydda, men det måste vara på dina villkor. Valpkurser är ett bra sätt att börja träning, och vänjer dem dessutom vid andra hundar. Att sedan fortsätta med lektioner för äldre hundar är en bra idé för att förstärka din auktoritet. Träning måste vara lugn och bestämd; de är intelligenta hundar som tycker om att lära sig, och om de tränas på rätt sätt kommer det resultera i en lojal, kärleksfull och väldigt snäll hund. De lär sig snabbt, så gränser måste sättas tidigt, men de vill vara dig till lags.

Rottweilers behöver ganska mycket motion och tycker om att vara ute på promenader. De tenderar att stanna ganska nära dig och kommer sällan försvinna utom synhåll, så om de är vana vid andra hundar kan de motioneras utan koppel. Är du dock det minsta osäker är det bäst att hålla dem i koppel. De kan vara väldigt giriga, så håll utkik efter eventuell viktuppgång. De tycker om att vara kring människor och mår som bäst om någon är hemma med dem större delen av tiden. De kan lämnas under kortare perioder men kan bli destruktiva om de blir uttråkade.

Rottweilers har en kort dubbelullspäls som kommer fälla, speciellt under perioder när de gör sig av med mycket päls. Borsta dem ett par gånger i veckan för att få bort det mesta av den döda pälsen. Det är bra om de tidigt vänjer sig vid att borstas och få öron, tänder och tassar kontrollerade, både för dig och veterinären. Rottweilers kan ibland drabbas av höft- och armbågsdysplasi och magsäcksomvridning.

Temperament


Rottweilers är självsäkra och envisa hundar. Det är viktigt att tidigt socialisera rottweilers eftersom de måste förstå att andra hundar eller främmande människor inte är ett hot mot dem och därför inte behöver behandlas som ett. De kräver ganska mycket motion i kombination med regelbunden och konsekvent träning.

Hälsoproblem


Rottweilers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), diskbråck, cancer (speciellt bencancer), magsäcksomvridning och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 12 år
 • Vikt: 35 - 60 kg
 • Höjd: 56 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Rottweiler

Smaskiga
Dixie 6 månader
Sasha 7 år gammal och den sötaste hunden jag någonsin har haft
Valp - bara kyla
Liten rottie flicka!
Naturvandring!
En vacker flicka
po
po

Senaste recensionen för Rottweiler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.