Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Basset bleu de gascogne Hundar

En basset bleu de gascogne med en slank lång kropp och korta ben. En GorGeous basset bleu de gascogne med slappa öron En stilig basset bleu de gascogne med en vacker melerad päls

Historia


Basset bleu de gascogne är en fransk jaktras som användes av vanligt folk när de tilläts jaga efter franska revolutionen. Innan dess hade det varit en sysselsättning bara för adeln. Eftersom de rörde sig till fots behövde de en långsammare hund som kunde söka och jaga, men som de också kunde hålla jämna steg med. Rasen blev väldigt ovanlig på gränsen till utrotning tills man aktivt började föda upp valpar. Fortfarande ses de dock sällan utanför Frankrike.

Beteende


BBDG är en avslappnad ras inomhus, men väldigt livlig ute på promenader. De har otroligt luktsinne och kommer snabbt försvinna i jakt på ett byte om de får chansen. De är bra med barn och en allmänt väldigt avslappnad ras när de får vara med familjen. De har ett behov av att vara runt människor, men kan lämnas ensamma under kortare perioder. De kommer bra överens med andra hundar och katter, och är okej med främlingar om de tidigt socialiserats. Om de blir uttråkade kan de dock snabbt bli väldigt destruktiva.

När det kommer till träning kan de ta lång tid på sig att lära sig, men det handlar mer om envishet än att de inte förstår. De behöver en bestämd med vänlig hand vid träning, och de måste tränas ofta. Mat är en bra motivation eftersom de kan vara ganska giriga. Det är bäst att de får gå i långt koppel eftersom de om de får upp ett spår kommer försvinna med förvånansvärt hög fart, eller löst på ett säkert område. Ibland kommer de tillbaka när du ropar, ibland inte, det beror på träning och hur intressanta dofterna de känner är. Hemma är BBDGn ganska lat och kommer vilja sova mycket, helst någonstans bekvämt, som en säng eller soffan. De är väldigt avslappnade, men behöver gott om motion för att se till att de inte bli överviktiga. När de väl kommer ut verkar de komma till liv och har massvis med energi. Deras skall är lågt och nästan melodiskt.

Pälsen kräver ganska lite uppmärksamhet eftersom den är så kort. En borstning i veckan brukar räcka för att få bort döda hårstrån.

När det kommer till hälsa klarar de av det mesta, men kan få problem med ryggen senare i livet. Försök att se till att de inte klättrar för mycket i trappor eftersom det lägger extra tryck på deras ryggrad. Detsamma gäller för att hoppa upp på och ner för möbler. De kan ibland få öroninfektioner och uppsvälld buk.

Temperament


Basset bleu de gascognes är sociala och lätt att ha att göra med. De är väldigt sällskapliga och älskar att tillbringa så mycket tid som möjligt med dig. När de är ute älskar de att söka och jaga, och följa sina nosar dit de tar dem. De tycker om att träffa nya människor och djur, men tidig socialisering hjälper till att få dem lugna och självsäkra snarare än blyga och tillbakadragna.

Hälsoproblem


Basset bleu de gascognes kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), diskbråck, armbågsdysplasi och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 16 - 18 kg
 • Höjd: 30 - 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Basset bleu de gascogne

Senaste recensionen för Basset bleu de gascogne


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.