Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Riesenschnauzer Hundar

Giant-schnauzer-white-background Jätte-schnauzer-utanför Jätteschnauzer-valpar Jätteschnauzer-hoppning Giant-schnauzer-lying-down Jätte-schnauzer-häst

Historia


Riesenschnauzern härstammar från Bayern i Tyskland och har funnits sedan 1700-talet. Rasen är ett resultat av korsavel av standardschnauzer, svart grand danois och bouvier des flanders. Det skapade en stor hund som passade för att vakta gårdar och valla boskap. Intresset för rasen ökade efter första världskriget och hundarna kom in till städerna, där de användes för att vakta affärer och av poliser och militärer. Under 1960-talet togs riesenschnauzern till USA, där den snabbt blev populär. Riesenschnauzern används fortfarande som polis- och militärhund, samt som räddningshund.

Beteende


Reisenschnauzern är den ultimata arbetshunden, och är lugn och lojal mot sin familj. De föddes upp för att arbeta och behöver massvis med mental stimulans för att hålla sig glada, men är lugn runt familj och barn. De behöver tidigt lära sig att du (och resten av familjen) är ledare eftersom de har en tendens att försöka ta över om de får chansen. De är beskyddande över sitt revir och naturligt misstänksamma mot främlingar. Det är viktigt att bjuda in massvis med med folk hem till er när din riesenschnauzer är valp, så att de kan lära sig att det är okej att folk kommer in i huset. Om de växer upp med andra hundar (och katter) kan de vanligtvis leva i harmoni, men de är avlade för att döda skadedjur, så de kan inte litas på när det kommer till gnagare. Det är en tyst hundras som bara skäller när de måste.

Schnauzers är smarta och tänker snabbt. De lär sig lätt om de får konsekvent och bestämd träning. De är stora hundar som tidigt måste lära sig gå i koppel så att de inte drar och försvinner när de får syn på någonting. Det tar inte lång tid för dem att lära sig nya saker, och de minns dem lätt, men det betyder tyvärr inte att de alltid kommer följa dina kommandon. De är envisa och självständiga och kommer ibland försöka tänja på gränserna. Valpkurser, och senare kurser för äldre hundar, rekommenderas för att stärka all träning. Om du slappnar av och slutar med träningen kommer de snabbt försöka utnyttja dig, så träna dem kort varje dag för att hålla koll.

Riesenschnauzers tycker om att utforska och jaga små fluffiga saker, så det är bäst att promenera med dem på en säker plats. Ibland kommer de tillbaka när du ropar, ibland inte, så långt koppel rekommenderas under promenader. De kan springa i mil och verkar aldrig bli trötta, men ett par längre promenader om dagen bör vara tillräckligt för att hålla dem fysiskt nöjda och glada. De älskar att leka i trädgården och kan springa efter en frisbee i timmar, så det kan ersätta en promenad om dagen. Det ska dock sägas att de lätt bli väldigt destruktiva om de inte får tillräckligt med motion.

Pälsen måste regelbundet tas hand om för att hålla den fin. Skägget tenderar att bli blött av dregel och måste torkas av då och då. De måste också klippas ett par gånger om året om de är husdjur, och trimmas var fjärde vecka för för utställningshundar.

När det kommer till hälsa kan de drabbas av höftdysplasi och grå starr, och löper större risk för cancer än många andra rasen. Andra ögonproblem är också ganska vanligt.

Temperament


Riesenschnauzers har ett modigt och lekfullt temperament. De är starka och energiska, vilket kan göra dem för livliga för familjer med små barn. De är vaksamma och beskyddande över sin familj, vilket gör dem till bra vakthundar, men det betyder också att de kan vara ganska otrevliga mot främlingar. Det är viktigt att du befäster ett starkt ledarskap i er träning så att du få respekt från dessa kraftfulla hundar.

Hälsoproblem


Riesenschnauzers kan drabbas av höftdysplasi, magsäcksomvridning, hypotyreos, ögonsjukdomar, koaguleringssjukdomar, allergier och autoimmuna sjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 34 - 43 kg
 • Höjd: 58 - 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Kort
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 2 timmar

Bilder på Riesenschnauzer

Senaste recensionen för Riesenschnauzer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.