Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sloughi Hundar

Sloughi-white-background Sloughi-dog-in-park Sloughi-desert Sloughi-puppy Sloughi-två-hundar-i-öknen

Historia


Sloughin har funnits sedan 1200-talet, och tros komma från Maghreb-området i norra Afrika. Den avlades som vinthund och ägdes bara av kungar och de allra rikaste. Sloughis användes som jakthundar på grund av sin otroliga hastighet, men också som vakthund eftersom de kunde se inkräktare flera kilometer bort. Genetiskt skiljer de sig från salukis, även om många tror att de är besläktade.

Beteende


Sloughis är försiktiga, kärleksfulla och glada hundar som älskar att tillbringa tid med sin familj. De är bra med barn och andra hundar/katter om de växer upp tillsammans, och vill verkligen vara med sina ägare så mycket som möjligt. De kan drabbas av separationsångest om de inte tidigt vänjer sig vid att vara ensamma under kortare perioder. De är ofta anståndstagande mot främlingar och sådana de inte känner, men sällan aggressiva. De kommer sitta tyst och observera i ett hörn. De har fantastisk syn och kommer varna dig med ett skall när någonting fångar deras uppmärksamhet.

Sloughis är inte de lydigaste av hundar, och behöver vänlig och konsekvent träning från en tidig ålder. Deras bakgrund som vinthundar gör att det kan vara svårt att lära dem komma tillbaka på signal, och de bör motioneras på säkra platser långt från trafik. De är otroligt snabba, och om de ser någonting kommer de snabbt försvinna bort utan att du har en chans att hinna ikapp dem! De goda nyheterna är att de tycker om att hålla koll på var du är, så de försvinner sällan långt bort. Träning kräver mycket tålamod, och det är bra om du har erfarenhet av andra jakthundar. De är envisa och kan bli väldigt lata när det kommer till träning. Deras kärlek och lojalitet är dock på topp, och de är fantastiska husdjur att ha i hemmet.

Sloughis behöver massvis med motion och möjlighet att springa, det är vad de älskar mest av allt. De är otroligt uthålliga och perfekta löpningpartners. En lång promenad med möjlighet att springa om dagen håller dem fysiskt friska och mentalt stimulerade. När de fått röra på sig kommer de glatt sova resten av dagen, så länge de har en mjuk och bekväm plats att sova på. De tycker inte om hårda golv och kommer absolut hamna på soffan eller i din säng om de inte är bekväma nog. En tyst plats med gott om kuddar som ändå är nära resten av familjen fungerar bäst.

Deras tunna päls måste ibland borstas för att få bort döda hårstrån, men de behöver sällan badas. De är ganska renliga hundar som sällan luktar. På grund av att pälsen är så tunn kommer de behöva en jacka under vintern för att hålla sig varma.

Det enda riktiga hälsoproblemet med rasen är progressiv retinal atrofi, vilket sakta avlas bort. Precis som många vinthundar är de känsliga för narkos och bedövningar.

Information om rasen


  • Status: Vanlig
  • Livslängd: 10 - 15 år
  • Vikt: 16 - 29 kg
  • Höjd: 61 - 69 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Sloughi

Senaste recensionen för Sloughi


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.