Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Chow chow Hundar

En ung svartpälsad chow chow valp som står upp En vacker liten chow chow valp med en tjock ljusbrun päls En vacker, ung, svart chow chow chow med stora, spetsiga öron En vuxen chow chow med en vacker tjock brun päls Två härliga chow chows med tjockt päls och stora buskiga svansar En vacker, vuxen chow chow som njuter av lite motion i gräset En närbild av en chow chows underbara, tjocka räv En frisk vuxen chow chow som visar upp sin vackra, buskiga svans. En underbar vuxen chow chow som vilar på trottoaren En vuxen chow chow med vacker kroppsbyggnad och spetsiga öron.

Historia


Chow chown härstammar från Kina, där den är känd som Songshi Quan (pösig lejonhund). Man vet väldigt lite om rasens exakta ursprung, men man tror att chows var inspirationen bakom foo-hundar, de stenvakter som står utanför buddistiska tempel och palats. De har en speciell blåsvart tunga.

Beteende


Chow är en självständig hund som kräver en bestämd ägare. De är väldigt hängivna sina ägare, men det betyder inte att de alltid kommer lyssna på dem. Chows behöver lydnadsträning från dag ett. De är lätta att rumsrensträna, men att få dem lydiga kommer ta lång tid. Aggressivitet kring mot mat och andra hundar samt otroligt övervakande över sina leksaker är bara några av problemen, men väldigt tidiga lektioner och träning bör förhindra detta.

De är bra vakthundar, gräver sällan och har lite intresse i att bita på möbler. De trivs med barn om båda vant sig från tidig ålder, och det gäller samma sak för andra husdjur. De är ofta något misstänksamma mot främlingar, så det är bra att låta dem träffa så många människor som möjligt tidigt i livet. De måste lära sig att de inte bestämmer.

Chow chows ser i stort sett bara rakt fram, så ta det försiktigt när du närmar dig hunden bakifrån eller från sidan eftersom hen kan bli rädd och attackera. De kräver ganska lite motion och hatar regn. En promenad om dagen räcker, helst på morgonen eller tidigt på kvällen när det är något svalare, samt lite lek i trädgården eller i huset. De kan bli för varma, så de behöver en sval plats att sova på, och måste alltid ha vatten till hands.

Deras jaktinstinkt är ganska stark, så det är bäst att de går i koppel eller på ett inhägnat område. De kommer jaga och döda katter, får och ekorrar om de får chansen. Chow chows skapar en stark koppling till sina familjemedlemmar och kan bli väldigt beskyddande och till och med aggressiva mot andra som närmar sig. Att se till att flera personer promenerar med hunden är en bra idé för att förhindra detta, ta gärna med vänner och låt dem hålla kopplet.

Chow chows fäller väldigt mycket hår under vår och höst, och måste alltid borstas några gånger i veckan. Rasen kan drabbas av höftdysplasi och entropion (inåtvänt ögonlock). På grund av den tjocka pälsen drabbas de också lätt att loppor.

Temperament


Chow chows är reserverade och självständiga hundar. De kan vara väldigt envisa, och otroligt svåra att träna. Med det sagt är de superbra husdjur som kommer vara otroligt lojala mot sina ägare. Det är viktigt att de tidigt får träffa så många människor och andra hundar som möjligt eftersom de annars kan bli misstänksamma eller aggressiva mot främlingar.

Hälsoproblem


Chow chows kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, magomvridning och entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 15 år
 • Vikt: 20 - 32 kg
 • Höjd: 43 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Chow chow

Senaste recensionen för Chow chow


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.