Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Cairnterrier Hundar

En ung vuxen, ljuspälsad cairn terrier som står högt. En vackert trimmad vuxen cairnterrier som sitter prydligt. En kortpälsad, trådig, ung cairn terrier valp En ung cairnterriervalp med kort och tjock päls En vuxen cairnterrier med en vackert underhållen lång päls En cairnterrier på ett västafrikanskt frimärke En vacker, liten svart cairnterrier som sitter snyggt på ett trappsteg En vacker liten cairn terrier valp, som står högt upp. En närbild av cairnterrierns underbara spetsiga öron och långa, trådiga päls. En underbar liten cairnterrier som leker i gräset

Historia


Cairnterriers tros vara en av de äldsta terrierraserna. De härstammar från de skotska högländerna och användes för jakt bland stenrösena i denna region (cairn är engelska för röse eller stenkummel). Från började kallades de 'korthårig syketerrier', men blev cairnterrier under tidigt 1900-tal.

Beteende


Cairnterriers är aktiva och energiska hundar som kan vara kontrollerande och orädda. De är intelligenta och gör bra ifrån sig på lydnads- och agilitytävlingar. De är ganska små, men har en typisk terrierpersonlighet, och kräver tidig och bestämd träning för att bekräfta vem det är som bestämmer. De har massvis med energi och måste bli av med den. En lång promenad och gott om lek gör susen. De är naturligt nyfikna och tycker om att utforska sina omgivningar. De tycker om att gräva, så det kan vara bra att ge dem en sandlåda för att minska risken för att de förstör dina rabatter.

Trots den tuffa ytan är cairns känsliga hundar som älskar att umgås med människor och kommer älska att gosa med dig i soffan. De är fantastiska familjehundar och kommer bra överens med barn. På grund av sin terriernatur kan de ha svårt med katter och andra smådjur, men det beror på individen. De tycker om att vara nära dig, men kan med träning vara ensamma ett par timmar. Går det för lång tid kommer de dock bli uttråkade och riskerar att förstöra saker.

Cairnterriers är självsäkra hundar, men är sällan aggressiva. De är oftast bra med främlingar och andra hundar om de får vänja sig tidigt. De lär sig betydligt fortare är genomsnittshunden, och det är viktigt att hålla dem mentalt stimulerade så att de inte blir uttråkade. De är relativt tysta och skäller inte om det inte finns någon speciell anledning, vilket gör dem till bra vakthundar. Så länge de dagligen får en promenad och en lekstund passar cairnterrier också ägare utan trädgård.

Cairnterrier fäller väldigt lite och måste strimmas snarare än klippas. Det kommer skydda den sträva pälsen som håller dem vattentäta. Borsta pälsen ett par gånger i veckan.

Temperament


Cairnterriers är tuffa små hundar. De älskar att vara utomhus och kommer alltid vara redo för äventyr. De anpassar sig de flesta hem, men kan vara något aggressiva mot främmande hundar.

Hälsoproblem


Cairnterriers kan drabbas av höftdysplasi samt knäleds- , ögon- och käkproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 6 - 8 kg
 • Höjd: 23 - 33 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Cairnterrier

Senaste recensionen för Cairnterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.