Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Alaskan malamute Hundar

En ung alaskan malamute med full, tjock päls En ung alaskan malamute med en avskalad päls En ung alaskan malamute valp med en härlig tjock päls En vuxen alaskan malamute som är stark. Två alaskan malamute-valpar som är mycket nöjda med varandras sällskap En brun och vit alaskan malamute vilar ute på gräset En närbild av en alaskan malamutes vackra öGon En närbild av en alaskan malamutes spetsiga öron och vackra vita ansikte En ung och frisk alaskan malamute, väl förberedd för Snow En alaskan malamute som visar upp sin vackra tjocka päls och svans.

Breed Rating (2 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Alaskan malamute utvecklades runt polcirkeln och upptäcktes först leva tillsammans med inuiter på Alaskas norra kust. Deras exakta ursprung är tyvärr okänt. Hundarna användes av jägare för att dra stora byten som sälar och björnar tillbaka till byn. De är stora, starka hundar som är väl anpassade för kalla klimat eftersom de har tjock päls och stora fötter, vilket hjälper dem att dra vagnar och slädar genom snön. De har en otrolig uthållighet och ett imponerande luktsinne. Alaskan malamutes används fortfarande för att dra slädar på avlägsna plaster i Nordamerika, och i olika draghundstävningar över hela världen.

Beteende


Malamutes är starka, självständiga hundar som behöver bestämd träning från en tidig ålder. De lär sig snabbt, men har en stark vilja. Deras storlek kan vara ett problem om de inte tränas väl, eftersom de kan välta möbler eller putta små barn när de blir upphetsade. Det är en kraftfull och lekfull ras som älskar människor, men som behöver motion för att göra sig av med all energi. De älskar att springa och utforska nya områden, men det kan ibland vara svårt att kalla tillbaka dem; inte för att de inte förstår, utan för att de helt enkelt inte vill komma tillbaka. De är värdelösa som vakthundar eftersom de älskar mänsklig kontakt och endast vill ha kärlek. Om de inte vänjer sig vid andra hundar från en tidig ålder kan hanarna vara något aggressiva. Eftersom de avlades för att dra krävs det mycket arbete för att få dem att gå fint i koppel. De motiveras av mat, så använd det vid träning!

En uttråkad malamute kommer snabbt ställa till med problem, så de behöver massvis med motion för att trötta ut sig själva. På grund av sin tjocka päls kan de lätt bli för varma, så undvik att promenera med dem när det är för varmt, och se till att de alltid har en sval plats att gå till för att slippa solen. Malamutes behöver borstas ett par gånger i vecka eftersom de fäller otroliga mängder hår. Det är en generellt sett frisk ras, men de kan drabbas av både höftdysplasi och grå starr, så håll utkik som ägare.

Temperament


Alaskan malamutes har ett väldigt dominerande temperament och kan vara en enpersonshund. Det betyder att hunden behöver bestämd träning från att hen är valp. Det betyder också att de ofta inte kommer överens med andra hundar och i vissa fall kan bli väldigt aggressiva.

Hundarna har otrolig uthållighet och behöver åtminstone två timmar träning om dagen för att motverka att de blir rastlösa och uttråkade.

Hälsoproblem


Alaskan malamutes kan ibland drabbas av höft- eller armbågesdysplasi, chondrodysplasia (en slags kortväxthet) och dagblindhet (oförmåga att se i ljus).

Det är också viktigt att komma ihåg att på grund av sin tjocka päls passar dessa hundar inte i varma klimat och kan drabbas av värmeslag om de motioneras när det är som varmast.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 16 år
 • Vikt: 34 - 41 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Alaskan malamute

Senaste recensionen för Alaskan malamute (2 av 2)


3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Bara bäst - Sverre,

Kan inte bli bättre. Vänliga, energiska hundar som visserligen kräver mycket, men ger så oerhört mycket tillbaka. Min nuvarande är bästa kompis med min islandshäst. Bra generell beskrivning, men alla hundar är individer.


Alaskan Malamute - Larsson,

Mycket bra beskrivning av rasen! Har själv haft många Malamuter och upplevt mycket bra men även vissa tråkiga sidor av rasen... Läs mer http://www.alaskanmalamute.one/